Politikere vil have åbenhed i L&F's kommunikation med Svarer-udvalg

To medier er blevet nægtet aktindsigt i korrespondancen mellem Svarer-udvalget og Landbrug & Fødevarer. Det får kritik af flere partier.

Det er hemmeligt, hvordan Landbrug & Fødevarer og de andre interessenter i en følgegruppe, har forsøgt at påvirke det ekspertudvalg, der om kort tid, kommer med anbefalinger til, hvordan man kan indføre en CO2-afgift på landbruget.

Det skriver Politiken, der i samarbejde med mediet Danwatch, har forsøgt få indsigt i følgegruppens korrespondance med Svarer-udvalget, som ekspertgruppen også kaldes.

Blandt andet har medierne bedt om en oversigt over møder, som Landbrug & Fødevarer har holdt med Svarer-udvalget. Det er hos Skatteministeriet, at medierne har søgt aktindsigt. 

Flere partier kritiserer beslutningen om ikke at give aktindsigt i dokumenter, der viser, vidensdelingen mellem interesseorganisationerne og Svarer-udvalget.

- Der er jo tale om et af de varmeste politiske emner i øjeblikket, og det er vigtigt, at vi fra politisk side kan få indblik i, hvordan interesseorganisationerne har øvet indflydelse på anbefalingerne, siger Morten Messerschmidt til Politiken.  

Også De Radikale, Enhedslisten og Alternativet kritiserer beslutningen. Skatteminister Jeppe Bruus (S) oplyser, at det er muligt at klage til Ombudsmanden, hvis man ikke er enig i afgørelsen om at nægte aktindsigt.

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle