Sektordirektør takkede Alt for Damerne

Damer interesserer sig for kød, og Gitte Grønbæk roste på kvægkongressen Alt for Damernes saglige omtale af emnet.

Pressen giver ofte et ensidigt billede af landmænd, der hverken vil deres dyr eller naturen det godt. Og undervisningsmateriale i gymnasierne konkluderer, at dansk landbrug ikke er bæredygtigt. Det er problematisk, fordi befolkningen har deres viden fra tv, presse og undervisning i skolerne, og billedet er forkert. Det mener Gitte Grønbæk, sektordirektør for Kvæg, der aflagde beretning på årsmødet mandag formiddag.

»Jeg oplever, at store dele af pressen meget nemt løber med på sensationer i stedet for at være med til at dyrke dialogen og øge forståelsen for komplekse problemstillinger. Det er ikke i orden«, sagde hun på årsmødet.

Ofte omtales kød som usundt og dårligt for miljøet.

»Veganerne mener slet ikke, vi kan spise kød af dyreetiske årsager«, siger han.

Selv Alt for Damerne har i det seneste nummer taget emnet op.

»Og hør nu efter – de har behandlet emnet seriøst og kompetent – tak til Alt for Damerne for det«, sagde Gitte Grønbæk.

Konklusionen i artiklen er klar: Ernæringsforsker Nina Geiker fra Hvidovre Hospital konkluderer, at kød er sundt. Især rødt kød, refererede hun o ghøstede klapsalver.

Og når man køber kød, skal man købe dansk, for danskerne har i årevis gjort noget for at reducere klima- og miljøbelastningen. Hvis man ikke vil spise kød af etiske årsager, så kræver det en stor indsats at erstatte det med planteprotein.

»Helt ærligt, så tror jeg heller ikke, at flertallet vil undvære vores fantastiske mælk, ost og gode hakkebøffer – heller ikke i fremtiden«, spår hun.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle