Sjællandsk vandselskab laver sin største frivillige aftale med landmand

Forsyningsselskabet Fors meddeler, at det er lykkedes selskabet, at indgå sin hidtil største frivillige aftale om grundvandsbeskyttelse med en privat lodsejer. Aftalen dækker et areal på 34 hektar og beskytter Fors’ største kildeplads i Holbæk Kommune.

Deadline nærmer sig for, hvornår vandselskaber og landmænd kan indgå frivillige BNBO-aftaler. Her lidt under fire måneder inden fristens udløb. så meddeler forsyningsselskabet Fors, der opererer i Holbæk, Lejre og Roskilde Kommuner, at det er lykkes for selskabet at lave en frivillig aftale med det  private landbrug Dyrehavegård. Det er selskabets hidtil største frivillige aftale om grundvandsbeskyttelse i Holbæk Kommune, lyder det i en pressemeddelele fra Fors.

Der er tale om et aftaleareal på 34 hektar, som Dyrehavegård fremover skal dyrke uden brug af pesticider.

- Det er både en stor og meget vigtig aftale, fordi den viser, at vi via en respektfuld og intens dialog med lodsejeren er i stand til at indgå en frivillig aftale, som begge parter kan se sig selv i. Ved at indgå denne aftale reducerer vi risikoen for sprøjtegift i grundvandet i fremtiden, og målet er at vi og vores efterkommere også fremover trygt kan pumpe grundvand op herfra, siger adm. direktør i Fors, Michael Brandt i pressemeddelelsen.

I pressemeddelsen lyder det fra Thomas Antoni fra Dyrehavegaard, at han er tilffreds med aftalen. Det fremgår ikke, hvad niveau erstatningen ligger på. 

- Natur og miljø har altid været vigtigt for os på Dyrehavegård. At bidrage på den måde til at passe på vores dyrebare drikkevand ved at etablere et større areal til BNBO her på vores grund er en selvfølge for os.

- Når man indgår i en forhandling, er det vigtigt, at begge parter er lydhøre og er åbne for at finde en holdbar løsning. Det har jeg konstant oplevet med Fors. Derfor har vi nu en aftale, som begge parter er tilfredse med, tilføjer Thomas Antoni.


 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle