Skat bøjer sig: Minkavlere må sælge overskudsvarme

Et tilsagn fra Skat betyder, at Kopenhagen Fur må bidrage til en grønnere udvikling i Glostrup Kommune.

Reglerne for beskatning af danske andelsselskaber betyder, at de kun må skabe indtjeningsstrømme, der relaterer sig til kerneforretningen. Derfor kunne salg af overskudsvarme fra auktionshuset Kopenhagen Furs produktionen medføre væsentlige skattemæssige konsekvenser.

Men efter længere tids dialog med Skat, har Kopenhagen Fur fået tilsagn om, at man - fordi der netop er tale om et overskudsprodukt fra produktionen - gerne må sende overskudsvarmen videre.

”Vi har i vores arbejde mod at blive en grønnere virksomhed ledt efter en ansvarlig økonomisk løsning på denne miljømæssige udfordring, så vi er meget tilfredse med, at vi nu har modtaget positivt svar fra Skat”, siger Jesper Uggerhøj, adm. direktør hos Kopenhagen Fur og forklarer:

”Gennem længere tid har vi derfor arbejdet på at gøre det muligt, at sende den store mængde overskudsvarme fra vores produktionsproces videre til Glostrup Forsyning, som tilmed er vores nabo. Udfordringen har været, at vi ifølge skatteregler for andelsselskaber udelukkende må tjene penge på vores kerneforretning, så hvis vi sendte overskudsvarmen andre steder hen end op i atmosfæren, ville det blive anset som udvikling af et nyt forretningsområde. Også selvom vores forventede indtjening ligger meget tæt på nul.”

To år om at finde en løsning

Maskinstation forbyder Facebook - tre chancer eller ud af vagtenMaskiner 17. marts · 10:00

I knap to år har Kopenhagen Fur arbejdet på at finde en løsning, som vil spare miljøet for lige så meget CO2, som det iflg. beregninger fra Glostrup Forsyning kræver at opvarme mindst 1.000 danske parcelhuse årligt og efter tæt dialog med SKAT, er målet endelig nået:

”Vi er en af de første store danske virksomheder, som har søsat et projekt i denne størrelse, og opgaven med at løse de skattemæssige udfordringer har derfor vist sig at være kompliceret, fordi lovgivningen i dag ikke tager højde for sådanne sager. Den endelige tilkendegivelse fra SKAT betyder, at vi kan arbejde ud fra en langt mere miljøvenlig produktionsstrategi og i sidste ende passe bedre på miljøet”, siger Jesper Uggerhøj.

Bidrag til kommunens klimapolitik

Visionen for Glostrup Kommunes klimapolitik indeholder et ønske om at være klimavenlig og vise effektiv anvendelse af energi og nye veje uden brug af fossile brændsler. Derudover er det en målsætning for kommunen at motivere bl.a. virksomheder til at tage del i klimaaktiviteterne.

”Som kommune sørger vi for, at rammerne er til rådighed, og det er virksomhedernes opgave at udfylde disse rammer. Derfor er jeg glad for at se samarbejder som disse, hvor Glostrup Forsyning og Kopenhagen Fur sammen får søsat sådan et projekt”, fortæller John Engelhardt (V), borgmester i Glostrup Kommune

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu