Skov Gruppen henter hidtil bedste resultat i udfordrende år

Skov Gruppen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret 1. oktober 2019 til 30. september 2020. Resultatet viser en solid fremgang på top- og bundlinje.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelse. 

Årets omsætning blev 892 mio. kr. mod 777 mio. kr. året før og overskuddet efter skat  blev 100 mio. kr. mod 67 mio. kr. året før.  Balancesummen er på 583 mio. kr. 

Det er en fremgang på henholdsvis 15 procent og 50 procent i forhold til året før. Det er virksomhedens hidtil bedste resultat.

Vigtige markeder 

Den danske svineproduktion har været kendetegnet ved gode afregningspriser, hvilket har fået producenterne til igen at investere; herunder at optimere produktionsudstyret. 

"Østeuropa, specielt Rusland, Polen og Ukraine, har bidraget positivt til årets resultat. Vi har en større ordrebeholdning og nye interessante projekter på vej, så disse markeder vil også det kommende år vise gode takter", fortæller Jørgen Yde Jensen, CEO Skov A/S.

Den lokale tilstedeværelse i stadigt flere asiatiske lande har været med til at sikre en positiv udvikling på disse markeder.

"Kina lukkede som et af de første markeder ned i starten af 2020 grundet Covid-19, men var også et af de første til at lukke op igen, og vi har flere større ordrer, der skal leveres i dette regnskabsår", fortsætter Jørgen Yde Jensen.

Nye produkter skal bidrage til fortsat fremgang

For fire år siden udviklede SKOV den første generation af BlueFan vægventilatorer. Et produkt, der anvendes i stort antal rundt om i verden – specielt under varmere himmelstrøg. 

"Med BlueFan lancerede vi et produkt, der i funktion og strømbesparelse sætter en ny standard for området", fortæller Jørgen Yde Jensen.

Skov har i år lanceret en ny variant af BlueFan vægventilatorer, som vil bidrage positivt til virksomhedens omsætning i de kommende år. 

Fremtiden er digital. Skov etablerede for fire år siden selskabet Scio+, der har ansvaret for SkovGruppens data science applikationer, som nu er lanceret på udvalgte markeder. Der vil også de kommende år blive investeret massivt indenfor det digitale forretningsområde.

Skov overtog i 2019 Secco International, der er specialister i ventilation til kvæg. I løbet af regnskabsåret har virksomheden etableret en europæisk logistikfunktion i Glyngøre, og der er ansat sælgere i Rusland og Europa, således at Secco nu er klar til effektivt at servicere disse markeder.

"Det har været et godt år for Skov, og vi har stor tiltro til markedet for vores produkter og services. På den korte bane skal vi være forberedte på turbulens – men vi er robuste og skal resolut udnytte de aktuelle markedsmuligheder", afslutter Jørgen Yde Jensen.

I regsnkabsåret er antallet af ansatte øget fra 389 til 431 medarbejdere. Egenkapitalen er steget fra 321 mio. kr. til 398 mio. kr.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle