Spanien trykker på eksport-speederen for svinekød

Spanierne har igen formået at øge landets produktion af svinekød.

Spanien har de seneste år udvidet sin produktion af svinekød og løftet eksporten af svinekød. De seneste tal bekræfter, at landet fortsætter fremgangen.

Ifølge AHDB har Spanien efter en sløv start på året for alvor trykket på eksportspeederen i andet kvartal.

Landets eksport af svinekød og biprodukter er således gået frem med 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Væksten var blot fire procent i første kvartal, men samlet set er eksporten i første halvår vækstet otte procent til 1,08 mio. tons.

Fremgangen for svinekødseksporten har været mulig, fordi der fortsat sker en udvidelse af landets svinebestand, der er øget to procent svarende til ekstra 48.500 tons svinekød.

Langt den største del af det ekstra svinekød er gået til eksport, men importen af svinekød er også blevet mindsket med ti procent i perioden og erstattet af den indenlandske produktion.

AHDB anfører, at væksten for Spaniens svinekødseksport primært drives af stigende efterspørgsel fra Kina, der fortsat kæmper med afrikansk svinepest.

Værdien af Spaniens svinekødseksport er efter første halvår opgjort til 2,64 mia. euro - en fremgang på 12 procent i forhold til samme periode sidste år.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle