Stilstand i svinenotering: Men der er lunere vinde på vej

Kødpuklen fra jul og nytår er ved at være væk, og det betyder, at det snart bør lysne for svinenoteringen, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er der dog stilstand.

Noteringen for slagtesvin rykker sig ikke i denne uge, og fastholder dermed prisen på 8,30 kr. pr. kg, mens den for søer holder sig på 5,10 kr. pr. kg.

Det oplyser Danish Crown og tilføjer, at puklen fra jul og nytår er ved at være væk, og der dermed er en brydningstid forude.

"Det store spørgsmål lige nu er, hvornår psykologien i markedet vender. I en meget lang periode har markedet været det, man i børssproget kalder oversolgt", fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling, og tilføjer: 

"Det vil sige at priserne har været presset længere ned, end de egentlig burde være, men priserne kan ikke flyttes opad, fordi udbuddet hele tiden matcher efterspørgslen. Det ændrer sig typisk meget pludseligt, når udbuddet i markedet ikke længere matcher efterspørgslen, og så stiger priserne. Det vendepunkt kan i vores øjne nu komme når som helst indenfor den næste måned".

Efterspørgslen på forender, bove, bacon og kamme er jævn, mens salget af nakker og brystflæsk er godt, og priserne på skinker er stabiliseret.  

"Som vi ser det, er udfordringen lige nu, at enkelte aktører i markedet fortsat koncentrerer sig om at afdisponere alle varer fra uge til uge stort set uden at skele til de priser, de får for varerne", siger Søren Tinggaard.

Salget er stabil til Kina og Japan, oplyser Danish Crown.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle