Stilstand for smågrisepriser i både Danmark og Tyskland

Den danske smågrisenotering flyttede ikke på sig i går, og det samme er tilfældet i dag for den tyske VEZG-smågrisenotering.

Noteringerne for smågrise står mere eller mindre stille i øjeblikket. 

Torsdag var der stilstand for de danske smågrisenotering, og det er i dag, fredag, også tilfældet for den toneangivende VEZG-smågrisenotering, som igen lander på 298 kroner for en 25 kilos-gris.

- Situationen på det tyske smågrisemarked har ikke ændret sig. På grund af de høje foderomkostninger er mange tyske slagtesvineproducenter ikke særlig interesserede i at fylde deres stalde for nuværende. Mange tyske slagtesvinestalde står derfor tomme for tiden. For den tyske omsætterorganisation har det således været vanskeligt at holde VEZG-smågrisenoteringen stabil i de seneste uger. Frie smågrisepartier kan ofte kun sælges med mindre tillæg hhv. med fradrag, forklarer Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter den aktuelle markedssituation.

Alligevel er flere tyske markedseksperter så optimistiske, at VEZG ikke er nødt til at sænke smågrisenoteringen i de kommende uger.

- En tysk omsætter forklarer, at omsætterorganisationen sandsynligvis vil holde VEZG-smågrisenoteringen stabil, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke giver efter. For at opnå højere smågrisepriser er det imidlertid nødvendigt, at enten slagtesvinenoteringen stiger eller foderomkostningerne falder, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle