Stor svinetransportør køber kvæggård for at udvide planteavl

Vinderslev-familien udvider stadig sit eget landbrug. Denne gang med flere hundrede hektar planteavl.

Familien Vinderslev, der står bag et af landets største svinetransportørfirmaer, tager nu endnu et skridt for at udvide familiens landbrug.

Det sker via opkøbet af en nu tidligere kvægbedrift ved Als ved Hadsund, med 245 hektar planteavl.

"Det er rigtigt, vi har købt den. Den passede lige ind", forklarer Michael Vinderslev.

"Vi har købt den, fordi den kunne give lidt harmoni til det, vi er med i i forvejen deroppe", siger han.

Køerne blev sat ud af den tidligere ejer.

"Vi har ingen planer om at gå ind i mælkeproduktion", forklarer Michael Vinderslev.

I stedet skal markdriften indgå som del i den efterhånden omfattende svineproduktion som familien sammen med partnere har opbygget de seneste år.

"Jordene deroppe kan være lidt vanskelige og kræver en kærlig hånd. Men vi har den bedste markmand, så det skal nok gå", erklærer han.

Markmanden bliver i øvrigt medejer af en større del af produktionen i forbindelse med handlen, forklarer Michael Vinderslev.

"Vi vil gerne have de dygtigste medarbejdere ind som medejere, så de får en bid af kagen. Det er vores grundtanke, at de skal have medejerskab, hvis de har lyst".

Laver selv 200.000 smågrise årligt

Familien Vinderslev står bag den omfattende eksport-virksomhed og transport af smågrise og slagtesvin i Randers, NV-Randers. Derudover har familien dog opbygget en efterhånden markant svineproduktion i flere forskellige samarbejds-konstellationer.

"I alt er vi oppe på at have 7.500 søer, når vi tæller alle vores samarbejder med", forklarer Michael Vinderslev, der har samarbejder og dermed del-ejerskaber af såvel selskaber Vupsa Svineproduktion, Kisgaard Svineproduktion og Ødum Agro.

I alt bliver det til 200.000 smågrise årligt.

"Det er spændende at være på den anden side af bordet. Det er meget spændende og lærerigt. Det har da været en ok forretning, men det er ikke bare ligetil. Der er udfordringer hver dag. Men også skønt at se, når det kører. Med priser på 200 kroner, så sender man masser af penge med, og med priser på 500 kr, så tjener man jo godt", forklarer Michael Vinderslev.

"Men det kræver, at vi har de rigtige folk og det rigtige setup. Vi har nu folk på som driftsledere, der kun skal koncentrere sig om driften, mens andre tager sig af det administrative", forklarer han.

Med købet af ejendommen i Hadsund bringer det det samlede markareal op på omkring 800 hektar og et tilsvarende areal, der drives i markfællesskab med HSH Agro.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle