Stordeles på Facebook: Bilist bremsede lige foran tungtlæsset traktor

Jesper E. Jensen har skrevet et opslag i gruppen "Vores Herning", hvor han fortæller om en bilist, der opførte sig  uansvarligt.

Jesper E. Jensen kørte med et læs kartofler mellem Karup til Ilskov, hvor der er svært at trække ud i rabatten, fordi der er en grøft, og en strækning på to kilometer uden rasteplads. Derfor var der en kø af biler bagefter.

Kort inden Ilskov valgte en bilist, efterfulgt af en anden bilist, at overhale. Herefter trak bilisten ifølge Jesper E. Jensen hurtigt ind foran og blokerede bremserne, med bil og traktor bag sig. Jesper E. Jensen måtte bremse alt hvad han kunne.

Herefter gik den forreste bilist ud af bilen og gik om til Jesper E. Jensen for at belære ham om reglerne, mens alle biler holdt stille.

Læs hele opslaget

"Vil lige dele en lille oplevelse, fra dagen idag med jer.

Som en start, skal jeg fortælle, at jeg er ansat på et større landbrug. Vi har blandt andet kartofler, som vi leverer hovedsageligt til Karup kartoffelmelsfabrik..

Vi kører selv vores kartofler derop med traktor og vogn. - som mange andre landmænd i området.. Jer der har kørt på vejene omkring Karup, til og fra arbejde, eller bare helt tilfældigt, har så sikkert stødt på os.. - de langsomme traktorer.. Og jeg tænker at i, som kører der tit, er lidt småtrætte af os, men trods alt har tålmodighed og bærer over med os.. - måske i må afsted 10 minutter før, for at møde på jeres arbejde til tiden.. - i "kartoffel-perioden"..

Vi som kører de langsomme traktorer, er selvfølgelig godt klar over, at vi ska' trække ind på diverse rastepladser, når der er kø bagved. - og det gør vi, hvis ikk der er mulighed for jer at overhale..

Nåmen, idag kørte jeg så fra Karup til Ilskov, hvor der af én eller anden grund kun er én resteplads på den strækning. - dvs 2 km fra den éne resteplads, til Ilskov.. Med min traktors hastighed gør det, at der egentlig forholdsvis hurtigt bliver kø bag mig, men jeg bliver nødt til fortsætte, da jeg ikk har spor lyst til at trække det 15 tons tunge køretøj ud i den grøft der er langs vejen. Det er der langt de fleste bilister viser deres tålmodighed. - og tak for dét. - for vi gør det ikk for sjov eller for direkte at genere jer. - vi passer blot vores job.

Men men men, bedst som det gik, kort inden Ilskov, valgte en bilist, efterfølgende af en anden bilist, som så mange andre, at overhale mig.. Fair nok, der var jo go' plads fremad, så intet problem for dem.

Hvad jeg så IKKE havde set komme var, at den forreste af de to, havde en plan om, at trække hurtigt ind foran mig, blokere hans bremser, selvom han havde en bil bag sag og IKKE mindst mig.. Jeg kan fortælle jer, at jeg var lykkelig for, at mine bremser på mit køretøj var iorden, for de blev testet 180 %.! - sku' jeg hilse og sige.! Tror ikk der kunne klemmes så meget som ét stk papir ind imellem min traktor og bilen imellem os. Alt stod stille, også den lange kø der holdt bagved. Manden steg ud af hans bil, gik hen til mig, åbnede døren, og gav mig en lektion i, hvordan færdelsreglere lød. + meget andet, som jeg vil skåne jer for.

Blev ærligt talt lidt rystet, efter jeg havde fået snakket ham til at sætte sig ind i hans bil, for at han, vi og resten af køen bagved, kunne komme videre i dagens tekst.

Tænker på ham der holdt imellem os.. Hvad tænkte han mon..!? - var han godt klar over, at han nær havde fået 15 tons i nakken..!? - pga at en hensynsløs bilist, havde fået det forkerte ben ud af sengen..

Nå, men vil bare lige til sidst sige, at vi har alle ret til at køre på vejene rundt omkring. - nogle hurtigere end andre.. Så ha' tålmodighed.! - vi gør det ikk for at genere jer.

Go' weekend."

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle