Styrelse udsender sidste del af foreløbige vurderinger

Sidste del af de foreløbige 2023-vurderinger for boligdelen af erhvervsejendomme og landbrugs- og skovejendomme er sendt ud.

Vurderingsstyrelsen har offentliggjort de foreløbige 2023-vurderinger for boligdelen af erhvervsejendomme og landbrugs- og skovejendomme samt grundværdierne for produktionsjord og øvrig jord for landbrugs- og skovejendomme. 

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Vurderingerne indeholder en vurdering af produktionsjorden, grunden under stuehuset, samt andre grundarealer. 

I forhold til vurderingen på produktionsjorden vil ejerne, ifølge Landbrug & Fødevarer, ikke opleve den store ændring, da vurderingen vil være en indekseret vurdering efter tidligere vurdering, som blev foretaget efter den såkaldte ”Bondegårdsregel”. 

Der hvor den store ændring ligger, ifølge Landbrug & Fødevarer, er hvis der på en landbrugsejendom er arealer som ikke kan betragtes som produktionsjord. Der vil nemlig komme særskilte vurderinger på de arealer som adskiller sig fra landbrugsdelen, f.eks. et udlejningshus, tømmerværksted, hotel, golfbane osv. disse arealer vil få en særskilt vurdering, og vil blive vurderet efter en forventelig handelspris. 

Landbrug & Fødevarer er meget tilfredse med at produktionsjordsværdien er lovfastsat til at blive vurderet efter de normer som gjaldt for de tidligere gældende vurderinger. Det har Landbrug & Fødevarer arbejdet intenst på.

Det glæder desuden Landbrug & Fødevarer, at Vurderingsstyrelsen har brugt ekstra tid på at lave udvidet kvalitetstjek, som man håber, vil udmærke sig i mindre fejlskudte vurderinger, sammenlignet med ejerboliger.

/mebo

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle