Afløseren tegner godt - men jeg savner allerede Svinekongressen
Ugen På Spidsen: Svinekongressen og mødet ansigt til ansigt bliver savnet i år. Men lad os nu se om det ikke alligevel bliver muligt at gå svinebosserne på klingen under arrangementet Viden på Tværs, skriver denne uges klummeskribent på Svin Plus.

Året har sin gang. En vigtig del af årets gang er Svinekongressen i Herning, der altid ligger i oktober.
Sådan bliver det som bekendt ikke i år, og det er virkelig ærgerligt. 

Jeg vil på ingen måde underkende arrangementet Viden på Tværs, som Seges Svineproduktion har været nødt til at sætte i stedet, på grund af coronaens begrænsninger for at mødes fysisk.

Der tegner til at være mange gode indlæg både på tirsdag, og de følgende dage.

Men det erstatter bare ikke den følelse, der opstår når et par tusinde mennesker, der har grisen som fælles omdrejningspunkt, mødes i et par dage.

Man bliver løftet fagligt, møder gamle kolleger, og unge medarbejdere, der er med for første gang, får en fornemmelse af hvad branchen formår at stable på benene.

Og der er mulighed for at gå til d’herrer Christian Fink Hansen og Erik Larsen, og stille dem til regnskab for hvad de har gjort, og hvad de ikke har gjort, men burde have gjort.

Det bliver på en anden måde i år, men lad os se, om debatten ikke alligevel kan løfte sig.

Det ændrer ikke på, at der er stor værdi i at mødes ansigt til ansigt. På den måde får man vigtige nuancer med, og mennesker - og grise - er sociale væsner, der sjældent trives alene i lang tid. Moderne teknologi kan meget, men det kan endnu ikke erstatte det fysiske møde.

Jeg håber, at vi ses i Herning i 2021.

Morten Thomsen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle