Designer af svinehøjhuse i Kina: Vi er i gang med at bygge 62 nye farme

Vi bygger svinehøjhuse efter to modeller, enten med et stålskelet eller med beton, fortæller kinesisk virksomhed, der pt. er involveret i byggeri af 62 svinefarme med højhuse.

For nylig kunne Svin Plus fortælle, at man i Kina er i færd med at færdiggøre verdens største svinefarm med 105.000 søer og tilhørende produktion af slagtesvin - med stalde i seks etagers højde.  

Hvis man tror, at de kinesiske svinehøjhuse mere er undtagelsen end reglen, kan man godt tro om, for det folkerige land har fuldt tryk på at bygge nye svinefarme i højden.    

"Vi bygger efter to modeller. Enten med et stålskelet, når stålpriserne er lave, eller alternativt vælger vi beton, når stålpriserne er høje."

Det fortalte den kinesiske forretningsmand Yu Ping, der er grundlæggger af virksomheden Yu´s Design, som designer svinehøjhuse i Kina, på en konference i sidste uge af juni arrangeret af Alltech One.

Det skriver netavisen PigProgress.

Bygger på 62 nye farme

Virksomheden laver en model for svinefarmens opbygning og placering af de enkelte bygningselementer, design af staldene, valg af model for ventilation samt miljøtiltag.

Modellen kører nu i en version fem, og den kan indpasses i alle typer klima og på alle slags lokationer, ifølge den kinesiske forretningsmand.

Yu Ping oplyser, at hans virksomhed pt. er i færd med at bygge 62 svinefarme.

"I vores model placerer vi fodersiloerne uden for biosecurity-zonen. Vi har både elevatorer og det interne fodersystem placeret inde i staldbygningerne.

Ventilationssystemet er mekanisk, men naturlig ventilation er også anvendt. Ventilationen bliver automatisk sat til afhængig af inde- og udetemperatur. 

Lugten fra farmen er altid kontroversiel, og vi forsøger at dæmpe lugten med vand og syre.

I svinehøjhuse er det nemt at adskille fast og flydende gødning med det rette udstyr. Den faste gødning kan vi nemt behandle, så den kan bruges til gødning på marken, men den flydende gødning er en udfordring for os, som den er for hele branchen," sagde Yu Ping.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle