Verdens største svinefarm med 105.000 søer: Sådan bliver anlægget indrettet

Verdens største svinefarm er under konstruktion i Kina. Staldanlægget er full-line med 105.000 søer, og farmen får 5.000 ansatte og eget slagteri.

Verdens største svineproduktion er under konstruktion i Kina af Muyuan Meat and Food Industry, som vi tidligere har berettet om her på landbrugsavisen.dk

Produktionsanlægget kommer til at huse intet mindre end 105.000 søer, fordelt på 21 staldbygninger.

Til netavisen SuccesfulFarming sætter Michael Ellermann, som er dansk konsulent for det kina-baserede firma Aspire Agritech Consulting, flere detaljer på kæmpebyggeriet, som ventes færdigbygget i år. 

Bygningsarealet dækker 450 acre, svarende til ca. 180 hektar, plus yderligere 200 hektar til logistik, herunder jernbane og motorvejsforbindelse. 

Megafarmen har grise fra faring til slagt, og eget slagteri er også under konstruktion på ejendommen. Det estimeres, at farmen kommer til at producere og slagte 2,1 mio. grise årligt. 

Farmen vil omfatte foderproduktion, svineproduktion, slagteri, kød- og fødevare-forarbejdning samt faciliteter for sightseeing og turisme. 

21 staldbygninger med seks etager

Selve staldanlægget vil omfatte 21 bygninger hver med seks etager. Hver bygning vil huse 5.000 søer. 

Etagerne er inddelt således, at de to øverste etager huser søer og sopolte. Etagen under er til pattegrise, og de tre nederste etager er for slagtesvin. 

Alle etager køre med all-in-all-out system, og grisene flyttes mellem etager med en specialbygget elevator. 

Slagtesvinene vil ved tid til slagt blive transporteret med automatiske vogne til farmens slagteri.

Megafarmen får egen fodermølle, som skal producere i omegnen af 720.000 ton foder årligt. 

Alt vand, som kommer fra ejendommen bliver behandlet, så det er sikkert at drikke igen. Luften, der går ind og ud af staldanlægget, bliver filtreret. Luft ind i besætningen filtreres for bakterier og virus, og alt luft ud filtreres for at undgå lugtgener. 

Ansigtsgenkendelse finder syge dyr 

Ifølge Michael Ellermann er den anvendte teknologi på farmen verdensførende. 

Besætningen kommer til at have fuld dækning af 5G netværk, og der vil blive anvendt kunstig intelligens, internet of things og cloud computing.

Der skal blandt andet bruges ansigtsgenkendelse til at opdage syge dyr, som en robot herefter behandler automatisk. 

Bygger For at vise at man kan 

Svinefarmen kommer til at beskæftige rundt regnet 5.000 medarbejdere, som skal bo på farmen i dertil indrettet beboelse. 

Medarbejderne kommer til at bo og opholde sig på farmen i et givent antal måneder af gangen, før de kan få fri og komme hjem for at besøge familien. 

Der er strenge regler for, at medarbejderne ikke må medbringe mad til farmen, fordi der i Kina er påvist Afrikansk svinepest i flere madvarer. 

Og hvorfor bygge et så enormt produktionsanlæg?

Hvis man spørger Michael Ellermann er svaret: "Bare for at vise, at man kan". 
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle