Driftsøkonom: Banker tror ikke på stigning i svinenoteringen
Den nylige svineprognose, der bød på en stigning på 94 øre, er det ifølge driftsøkonom ikke alle pengeinstitutter, der tror på.

Selv om en justeret prognose af svinepriserne, der kom tidligere på måneden, kan gøre 2019 til knap så skidt et år, skal man som svineproducent ikke forvente, at ens budget automatisk kan blive ændret som følge af prognosen.

Det var meldingen fra driftsøkonom Jens Brandenborg, KHL, da han forleden var oplægsholder ved et fyraftensmøde hos KHL.

»Meldingen fra nogle pengeinstitutter er, at de gerne vil rette budgetter til for nogle af deres kunder, andre pengeinstitutter tror måske ikke helt på den stigning, som prognosen kommer med. De vil kun regne en halv noteringsstigning ind«, sagde Jens Brandenborg.

Han fortalte, at bankerne er meget opmærksomme på den nuværende situation, som for flere kan gå hen og blive særligt udfordrende næste år oven på et 2018, som bød på dels lave noteringer på både smågrise og slagtesvin, dels en rekordringe høst, som også vil udfordre likviditeten hos mange i de kommende måneder.

»Vi oplever kunder, hvor vi kan få svært ved at skaffe yderligere likviditet i 2019, og vi vil uden tvivl få kunder, der vil få udfordringer, selv om der er kommet en prognose med en forventning om en noteringsstigning«, sagde Jens Brandenborg.

 

Faktaboks

Prognose

  • Hvis den seneste svineprognose holder stik, vil mere end halvdelen af slagtesvineproducenterne have udsigt til, at deres afregningspris vil være over deres fremstillingspris.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle