Første del af konkursramt storlandbrug solgt
Peter Boilesens flotte ejendom ved Bjerringbro er nu solgt.

Den ene af den konkursramte storproducent Peter Boilesens to ejendomme til svineproduktion er nu solgt.

Det bekræfter ejendomsmægler Erling Bøndergaard, Landbrugsmæglerne, der forleden tog ejendommen ved Bjerringbro af markedet.

Ejendommen, der er kendt som Sønderupgaard II og var den mindste af Peter Boilesens to selskaber, blev sat til salg for 85 mio. kr. i slutningen af januar af kurator i konkursboet Sønderupgaard II.

Ifølge Erling Bøndergaard er det helt forventet, at ejendommen trods den høje pris hurtigt fandt en ny køber.

»Det er et rigtig godt anlæg, langt over normal gennemsnitlig standard på landbrugsbyggeri. Hvis ikke sådan noget kan sælges, så kan intet sælges,« siger han og fortæller, at der var flere interesserede.

Mægleren ønsker hverken at afsløre, hvad købsprisen landede på, eller hvem køberen af det store anlæg er.

»Det er en dansk landmand, der har købt det. En, der allerede er etableret,« forklarer han dog.

Massiv købsinteresse for konkursramte gårde til 200 mio. kr.Svin Fredag 26. februar 2016 · 13:05

Anlæg fra 2008

Sønderupgaard II består af syv ejendomme og et jordtilliggende på 351,6 hektar jord. Svineproduktionen blev angivet til 1.500 søer og produktion af 30 kgs-grise. Der er tilladelse fra 2013 til at udvide til 2.500 søer.

Hovedanlægget på Serupgård er fra 2008 og står ifølge Erling Bøndergaard så godt som nyt.

Den anden af Peter Boilesens to ejendomme Sønderupgaard I er fortsat til salg hos Nybolig. Her er prisen 115 mio. kroner og ifølge mægler Henning Tovgaard er der flere interesserede, der kigger på ejendommen.

Sønderupgaard I udgør cirka 560 hektar samt knap 3.000 søer og tilhørende smågriseproduktion.

Peter Boilesen gik konkurs i december, begæret af hans hovedbankforbindelse Nykredit, der ikke ville acceptere at rykke ned på listen over panthavere, da svineproducenten ønskede at lave en tillægsbelåning i DLR. Konkursen i det ene af hans to driftsselskaber førte kort efter til, at de øvrige kreditorer begærede resten af produktionen konkurs. Samlet havde Boilesens landbrug en produktion på næsten 5000 søer og 150.000 smågrise.

Rettet 25. maj kl. 14: Slåfejl med salgspris på 75 mio. kr. rettet til 85 mio. kr.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle