Grisestalde er mål for nyt koncept: Varmepumper på abonnement

For at sparke gang i markedet for varmepumper på abonnement i virksomheder bliver der nu givet 11 mio. kr. til en ny ordning.

Grisestalde er blandt de steder, hvor Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet forestiller sig, at en ny ordning vil blive populær.

Tre installatører har fået tilsagn om tilskud til at udrulle varmepumper til ca. 375 virksomheder. Som en del af den grønne klimapulje uddeles der 11 mio. kr. til at fremme den grønne omstilling gennem varmepumper.

De tre virksomheder er: EWII Productions A/S, OK a.m.b.a. og Sustain Solutions.

Der findes tre typer af varmepumper: Jordvarme, Luft-til-vand og Luft-til-luft.

De fleste steder vil der blive tale om luft-til-vand varmepumper måske i kombination med jordvarme. Skal varmepumpen bruges et sted med stort ventilationsbehov, kan det også komme på tale at installere en luft-til-luft varmepumpe.

"Vi har lige kørt en kampagne med varmepumper på abonnement i private husstande, og nu gentager vi successen i virksomheder. Tre installatører er valgt, og jeg håber, at denne nye ordning kan få rigtig mange danske virksomheder til at genoverveje deres primære varmekilde – i mange tilfælde kunne den lige så godt være mere grøn og klimavenlig", siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

"For nylig nedsatte vi elvarmeafgiften, og nu viser vi virksomhederne, at varmepumper er sund fornuft på bundlinjen, der samtidig luner i klimaregnskabet. Og derfor håber jeg også, at ordningen kan være med til at sparke gang i markedet for varmepumper på abonnement i virksomheder, så de får flere tilbud at vælge imellem, når de vil udskifte deres oliefyr med en klimavenlig varmepumpe", siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Der bliver kun givet tilskud i en begrænset periode, så leverandørerne kan opbygge en portefølje af anlæg og få erfaring og viden med konceptet, så det kan videreføres på længere sigt uden tilskud.

Midlerne til ordningen er en deludmøntning af den grønne pulje, som blev aftalt i forbindelse med PSO-aftalen fra 2016. Her besluttede Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti at afsætte midler til en grøn klimapulje. Puljen er målrettet initiativer, der fremmer den grønne omstilling på en hensigtsmæssig måde, herunder særligt initiativer, som kan bidrage til at opfylde Danmarks 2030-mål. Puljen består af i alt 375 mio. kr. fordelt med 50 mio. kr. i 2017 og 2018, 100 mio. kr. i 2019 og 175 mio. kr. i 2020.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle