I fremtiden må landmanden selv bedøve sine grise
Miljø- og Fødevareministeriet vil indføre en ordning, så landmanden selv kan bedøve pattegrise forud for kastration. Hos Landbrug & Fødevarer er man positive overfor forslaget.

I dag må en landmand kastrere sine pattegrise med brug af smertelindring, men uden bedøvelse. Hvis han vil bedøve dem inden kastration, skal han tilkalde en dyrlæge. Fremover skal landmanden selv kunne lokalbedøve sine grise og dermed sikre endnu bedre dyrevelfærd i de danske svinestalde.
 
Det modtager Landbrug & Fødevarer positivt ifølge sektordirektør for SEGES Svineproduktion, Christian Fink Hansen:
 
"Vi ser positivt på, at ministeren ønsker at hjælpe, så vi kan finde løsninger på de udfordringer, vi har i erhvervet. Vi har et højt niveau af dyrevelfærd i Danmark, men vi ønsker hele tiden at blive endnu bedre. I landbruget har vi også selv forpligtet os på at udfase kastration uden bedøvelse inden udgangen af 2018", siger han.
 
Ændringen vil betyde, at landmænd efter et mindre kursus får lov til at lokalbedøve grise, før de kastreres.
 
Ifølge Landbrug & Fødevarer er det vigtigt at have for øje, at dette forslag isoleret set ikke løser alle de dyrevelfærdsmæssige udfordringer ved kastration:

"Vores forsøg viser, at eksisterende metoder til bedøvelse ikke forbedrer dyrevelfærden tilstrækkeligt på nuværende tidspunkt. Vi har flere projekter i gang og arbejder intenst på at finde en løsning, der reelt sikrer endnu bedre dyrevelfærd for vores grise", siger Christian Fink Hansen.
 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle