Kastration: Tyske krav kan ramme danske smågrise

På et møde onsdag i den tyske QS-bestyrelse blev det angiveligt besluttet, at de tyske krav vedrørende kastration af smågrise, fremover også skal gælde importerede smågrise.

Det fremgår af fleischwirtschaft.com.

QS-direktør Dr. Hermann-Josef Nienhoff præsenterede en plan, der har til formål at sikre at importerede smågrise lever op til sammme velfærdsmæssige krav, som fra 1. januar 2021 gælder for smågrise født i Tyskland. Det vil først og fremmest sige fuldbedøvelse under kastration.

Der skal nu udarbejdes en positivliste, der nærmere skal definere de mere specifikke krav som såvel tyske som importerede grise skal leve op til i relation til blandt andet kastration. Andre emner i relation til velfærd kan også blive omfattet.

Med dette tiltag håber den tyske QS-organisation, at have imødekommet kritik fra tyske landbrugsorganisationers side. De tyske landbrugsorganisationer var bekymrede for, at tyske smågriseproducenter skulle leve op til andre og strengere krav, end krav gældende for importerede smågrise.

Sagen følges med stor opmærksomhed fra Seges Svineproduktion.

"Vi har ikke fået nogen officiel henvendelse eller orientering fra den tyske QS-organisation, så vi kender ikke det nærmere indhold, herunder om overgangsperioder", lyder det fra sektordirektør Christian Fink Hansen, Seges Svineproduktion.

Han oplyser, at Danmarks nuværende aftale med QS løber til og med udgangen af 2021, og at Danmark fortsat arbejder på fælles europæiske regler på området.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle