Månegris-vinder: Det er et kæmpe skridt for velfærden og miljøet

Leverandørerne til Apollo Thy-projektet ser frem til at afprøve de nyeste teknologier.

Folkene bag Apollo Thy-projektet, der i dag blev kåret til den ene af to vindere i Månegris-konkurrencen, glæder sig over, at storstalden med plads til 40.000 slagtesvin årligt nu er kommet et skridt nærmere en realitet.

»Det er et lille skrift for os, men et kæmpe skridt for velfærden og miljøet,« siger Martin Rindom, salgsdirektør hos Gråkjær.

Han var med fra de første streger over de teknologiske tanker til, der nu ligger et byggeklart projekt.

»Vi skal sammen i konsortiet opføre det slagtesvinanlæg, der gør, at danske landmænd kan beholde mere af produktionen lokalt. Det betyder også, at dyrene kan få en kort transport fra smågrisestald til slagtesvinestald og fra slagtesvinestalden til det lokale slagteri,« siger han.

Realtidsdata

SKOV, der er en af de andre aktører i konsortiet bag storstalden, ser også frem til at anvende sit ventilationssystem i stalden samt firmaets nyeste managementteknologi.

»Ventilationsdelen er selvfølgelig en vigtig del for, at Apollo Thy bliver en succes. Men managementdelen er mindst lige så vigtig, siger Niels Henrik Lundgaard, Product Manager hos SKOV.

»Vi vil installere vores nyeste managementteknologi, der blandt andet giver producenten mulighed for at følge grisenes tilvækst via kameravejning - informationer der kobles sammen med foder- og klimadata, hvilket giver svineproducenten en unik mulighed for at monitorere, dokumentere og korrigere produktionen ud fra realtidsdata,« siger han

På fodersiden kommer storstalden i Thy også til at være i front, forsikrer Big Dutchman.

»Vores bidrag til projektet er at give svineproducenten en så høj fodringseffektivitet med så lavt ressourcespild som muligt. Yderligere sammenkører vi grisenes vejedata med foderprogrammet, således at vi kan optimere udfodringen, siger Thomas Særkjær, salgschef hos Big Dutchman Skandinavien.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle