Ni korte film skal vise flæskestegens vej fra sti til steg
I dag bliver juleflæskestegen født og det markerer griseproducenten Go' Gris med ni korte film.

Griseproduktionen Go' Gris I/S sætter med ni korte film fokus på fortællingen om flæskestegens vej fra sti til steg.

"Sankt Hans er ensbetydende med, at der et halvt år til jul, hvor store mængder flæskesteg vil blive sat til livs af danskerne. Produktionstiden for en flæskesteg er mellem fem og seks måneder, og Go-gris I/S, Skanderborg benytter derfor Sankt Hans til at starte fortællingen om, hvordan en dansk gris, der bliver født her i juni, bliver slagteklar til jul", skriver Go' Gris i en pressemeddelelse.

Målgruppen er alle interesserede, og de i ni korte film,kan følges på facebooksiden ”Juleflæskestegen – fra sti til steg” det næste halve år.

"Go-gris I/S er en helt traditionel griseproduktion uden specialgrise, og med filmene ønsker vi at vise forbrugerne, hvordan vi - lige som andre svineproducenter - passer vores arbejde. Filmene handler ikke specielt om os, og vi håber derfor, at vores kollegaer kan se sig selv i filmene og vil tage ejerskab til dem, så vi i fællesskab kan informere befolkningen om dansk griseproduktion", siger Martin Mogensen, som er den ene af tre ejere i Go-gris I/S.

Første film, som viser, at grisen bliver født, ligger klar på facebooksiden ”Juleflæskestegen – fra sti til steg” mandag d. 24. juni. 

 

 

 

De øvrige film om løbning, klimastald, slagtesvinestald, foderproduktion, gyllehåndtering og slagtning vises derefter hver tredje uge. 

Jonas Würtz Midtgård står for soholdet, og han er bevidst om, at filmene godt kan give anledning til både spørgsmål og kritik. Han opfordrer derfor andre landmænd til at deltage i en konstruktiv debat i kommentarfeltet.

"Vi synes generelt, det er vigtigt at tale pænt til hinanden uanset holdninger – og især på facebook. Vi håber derfor, at andre svineproducenter vil være med til at holde en god tone i debatten. Vi tænker, at svaret på eventuel kritik også kan være at invitere de særligt interesserede til at besøge en gård til Åbent Landbrug 3. søndag i september, hvor flere af vores kollegaer åbner dørene for danskerne", siger han.

Filmene er produceret med støtte fra PlanDanmark i samarbejde med freelance fotograf Claus Haagensen og freelance journalist Anette Eckholdt.

I starten af 2020 vil alle film være frit tilgængelige på www.go-gris.dk
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle