Nordjysk storstald med slagtesvin giver gode resultater

30.000 slagtesvin kan der på årsbasis produceres i Søren Østergaards storstald. Efter tre års brug er han yderst tilfreds med stalden og dens produktivitet.

Den storstald, som Søren Østergaard fra Lundegaard Avl og Opformering tog i brug for cirka tre år siden, har leveret efter planen.

Ved overgangen til 2018 blev han udpeget som en af seks nye avlere i DanBred og kort tid efter begyndte byggeriet af stalden, der har en årlig kapacitet på 30.000 slagtesvin.

»Udvidelsen blev sat i gang, fordi det er svært at komme af med galtgrise - særligt når det er dårlige tider«, forklarer Søren Østergaard.

Et kig ind i foderladen, som er bygget ind i storstalden, der er beliggende ved Sæby.

Udvider til 1.200 søer

At han byggede stalden havde ikke noget med den nye avler-status at gøre. Derimod skulle udvidelsen ses i sammenhæng med et ønske om også at udvide soholdet fra 650 til 1.200 søer.

Det er et projekt, der nu er sat i gang. 

Normalt vil det være logisk at udvide soholdet før slagtesvinestalden, men i Sørens tilfælde havde han fået støttekroner fra den store støtteordning til slagtesvinestalde, som stammer fra 2016.

Fordi slagtesvinestalden er udvidet først, har han ikke selv kunnet fylde stalden med de grise, der ikke kan sælges til avl. 

»Jeg køber 400 30 kgs-grise ugentligt for at kunne fylde stalden op, der har plads til opfedning af 30.000 30 kgs-grise. Planen er, at når soanlægget er udvidet, så skal jeg fra denne ejendom producere 22.000 grise fra 7 til 100 kg. Det vil alle være galtgrise«, fortæller den nordjyske avler.  

Søren Østergaard foran sit slagtesvinesite, der snart ændres til en frats-anlæg.

Forberedt til 7 kgs-grise

På grund af dette fremtidige behov for indsættelse af mindre grise er stalden fra starten forberedt som fratsstald.

Støbejernsriste er meget skønsomme, og overdækning til de enkelte stier er også undervejs i staldanlægget.  

Læs mere om bedriften i det nye nummer af fagmagasinet SVIN Special, der udkommer tirsdag 21. september

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle