Se billederne: Slagteriboss bygger stald med 480 farestier til løsdrift
Asger Krogsgaard, svineproducent og blandet andet formand for Danske Slagterier, tager i næste uge ny stald med 480 farestier i brug.

I næste uge tager Asger Krogsgaard 480 nye farestier til løsdrift i brug.

Han har valgt at indrette dem til løsdrift. Tre-fjerdedele af gulvet er indrettet med støbejernsspatler fra Schonlau. Den sidste del er et fast betonleje i og omkring pattegrisehulen.

Selvom soen er løsgående, kan det være nødvendigt at fiksere hende kortvarigt. For at skabe sikre arbejdsforhold er der monteret et ekstra beslag på inventaret, så soboksen kan fikseres.

Gyllekøling til hele stalden

Hele stalden er indrettet med gyllekøling, og varmen føres tilbage til farestaldene gennem fire rækker varmeslanger: To i pattegrisehulerne, en i gulvet foran hulen og en i inspektionsgangen.

»Med denne opbygning håber vi, at vi kan trække pattegrisene væk fra soen, så vi ikke får flere ihjellagte end i vores gamle kassestier«, siger Asger Krogsgaard.

Varmen i gulvet bliver styret elektronisk i forhold til faringstidspunktet.

»Det giver en mere præcis styring sammenlignet med termostater«, siger han.

Byggeriet af de 480 farestier er et led i en udvidelse fra 1.200 til 2.000 søer. Senere skal de gamle farestalde laves om til drægtige søer.

Læs mere om den nye stald og se flere fotos i ugens udgave af LandbrugsAvisen, der udkommer lørdag.

Tre fjerdedele af stien er med støbejernsspalter fra tyske Schonlau.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle