Sobesætning vinder igen med 40,2 fravænnede grise pr. årsso
SvineXpertens kårede bedste so- og slagtesvinebesætninger - vinderne har vundet før.

Hvert år kårer SvineXperten de bedste so- og slagtesvinebesætninger blandt sine kunder.

Forleden var der igen kåring, og denne gang var det i begge tilfælde tidligere vindere, som igen kunne modtage hæder fra SvineXperten.

Bedste sobesætning målt på produktionstal var Anders Nykjær fra Engholm I/S ved Struer, der også i 2016 løb med førstepladsen.

Produktionen med 623 årssøer præsterede 40,2 fravænnede grise pr. årsso. 19,2 levendefødte/kuld og 17,2 fravænnede/kuld. Faringsprocent på 93, ni spildfoderdage og to procent omløbere. Fravænningsvægten er opgjort til 6,9 kg.

Producent med 2.650 søer: Sådan er jeg gået fra 33 til 37 grise pr. årsso på et år Svin Mandag 28. maj 2018 · 08:02

Landets bedste blev kåret

Lars Børgesen, der blev kåret til bedste slagtesvineproducent, har også tidligere været på podiet - både i regi af SvineXperten og også i 2008 og 2009, da han blev kåret som Danmarks bedste slagtesvineproducent.

Lars Børgesen producerer 3.600 slagtesvin årligt fra sin bedrift i Tapdrup i nærheden af Viborg.

Daglig tilvækst er på 1.038 gram, 2,6 FE pr. kg tilvækst, 31,9 kg til 90,9 kg i gennemsnit med to procent overvægt. Kødprocent på 60,7 procent og 0,5 procent døde og kasserede, lyder nogle af de mange produktionstal på.

Der er i begge tilfælde tale om meget høj produktivitet målt på landsplan.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle