Stor svineproducent på Fyn viser nyt staldbyggeri frem
Kokkenborg på Fyn har bygget nye stalde. En poltestald fremvises til marts til åben stald-arrangement.

Kokkenborg udvider for tiden sin svineproduktion, og det kan interesserede se nærmere på, når der 22. marts inviteres til åben stald på Fyn.

Staldbyggeriet har Gråkjær stået for, der har forløbet i flere etaper.

Første etape er en smågrisestald på cirka 2.400 kvadratmeter med tilhørende rampe og en mellembygning med en lille foderlade. Denne stald er taget i brug og vises ikke frem ved åben stald-arrangementet.

Anden etape er en poltestald på cirka 5.000 kvadratmeter med en tilhørende mellembygning på 110 kvadratmeter og en moderne servicebygning på 150 kvadratmeter.

Denne er ifølge Gråkjær placeret for at sikre en god logistik i et samlet bygningsareal på mere end 15.000 kvadratmeter.

»Stalden er opført med betonelementer i bakkesten. Tagkonstruktionen er med gitterspær, og der er valgt teknologileverandører fra øverste hylde. Inventaret er en fiberløsning, og der er indsat vådfoderanlæg«, fremhæver Gråkjær.

Det fremgår, at stalden opvarmes af varmepumper, der også giver varme til de eksisterende bygninger. Der er ligeledes etableret punktudsugning i alle afsnit, og der er i planlægningen taget hensyn til fremtidig etablering af luftrensning.

I byggeriet indgår også to gylletanke på 4.000 kubikmeter med overdækning.

Kokkenborg ejes og drives af Dorte og Jens Himmelstrup, der producerer avls- og opformeringsdyr til Danish Pig Genetics. Den årlige produktion på 30.000 polte produceres af 20 ansatte.

Åben stald-arrangementet finder sted 22. marts kl. 10-15 på adressen Pavegyden 1A, 5771 Stenstrup

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle