Tag nu og spark PRRS ud af din besætning
Ugen på spidsen: En PRRS-sanering er en af de nemmeste og bedste investeringer overhovedet, skriver ugens Svin Plus klummeskribent.

Hvert år sanerer 150 besætninger for PRRS. Mellem 80 og 90 procent af besætningerne har held med at slippe af med sygdommen.

Det gør en PRRS-sanering til en af de nemmeste og bedste investeringer overhovedet.

For flere år siden betragtede man et faringsstop som nødvendigt for at sanere for PRRS. I dag har man fået erfaring for, at man alene med veltilrettelagt drift, sektionering og almindelig opmærksomhed omkring intern smittebeskyttelse, kan slippe af med sygdommen.

Uden at bruge et gram antibiotika.

Slagtesvin

I praksis er den største hindring for en vellyket sanering ofte, at der går nogle slagtesvin på soejendommen.

Ud fra en økonomisk betragtning kan det let betale sig, at sælge dem som smågrise i en periode, og samtidig få held til at gennemføre saneringen af soholdet.

Derefter kan man igen fylde slagtesvinestalden med PRRS-frie smågrise.

For mig at se er der altså få undskyldninger for ikke at overveje en prrs-sanering. Snak med dine rådgivere nu. Forår og sommer er en god tid for saneringer.

Morten Thomsen er journalist og svinefaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Svin Plus, "Ugen på spidsen", sætter Morten Thomsen og Søren Tobberup Hansen, journalister og svinefaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet Svin og Svin Plus, svineugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle