Tyske slagtesvin fortsætter opturen - nu 1,19 kr. på tre uger
Den tyske notering for svinekød stiger i denne uge med 45 øre pr. kg.

Sidste uge fik tyske slagtesvineproducenter en kæmpe optur med en stigning i noteringen på hele syv eurocent, svarende til 52 øre - og de gode tider fortsætter i denne uge med næsten samme styrke.

Den tyske omsætterorganisation VEZG har nemlig hævet den officielle tyske slagtesvinenotering med seks eurocent (ca 45 øre) til 1,46 euro, svarende til 10,88 danske kroner. Dermed er noteringen steget med hele 16 eurocent (1,19 danske kr.) på tre uger.

"Stemningen på det tyske slagtesvinemarked bliver kontinuerligt bedre. Ifølge tyske omsættere er udbuddet alt for lille for slagteriernes store efterspørgsel. Nogle tyske slagtesvineproducenter venter endog med at sende deres slagteklare grise til slagteriet, fordi de håber på endnu højere priser," skriver Danske Svineproducenter i en kommentar.

Ifølge Danske Svineproducenter skal årsagen til den stigende efterspørgsel findes på kødmarkedet.

Kæmpe optur: Slagtesvin stiger 52 øre i TysklandSvin Onsdag 7. februar 2018 · 15:47

Prisen på alle delstykker er således steget kraftigt i de seneste par uger. Alt i alt blev hele slagtekroppen cirka 7 til 8 cent (52 – 60 øre) pr. kg dyrere i forhold til sidste uge, og der er udsigt til yderligere prisstigninger i den nærmeste fremtid.

Ifølge det tyske fagblad topagrar er efterspørgslen simpelthen større end udbuddet for tiden.

Også på smågrisemarked regner tyske markedseksperter med markante prisstigninger i de kommende uger, lyder det fra Danske Svineproducenter. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle