Vildsvin i dyrepark - "Svineproduktion tages som gidsel"
Klelund Dyreparks vildsvin er en trussel mod svineproduktionen på grund af faren fra svinepest.

Jysk Landbrugsrådgivning har besluttet at klage over, at Klelund Dyrepark kan etablere vildsvinehold på friland.

For to år siden, i januar 2014, gav Naturstyrelsen dyreparken tilladdelse til at holde vildsvin. Kravet fra myndighederne er blot, at der opsættes skilte, der opfordrer svinetransporter til ikke at passere gennem Klelund, og desuden skal der skiltes med, at fodring af vildsvinene er forbudt.

Formanden for Jysk Landbrugsrådgivning, Bjarne Larsen, skriver blandt andet i et høringssvar, at Klelund Dyrehave tager hele den danske svinesektor som gidsel, fordi risikoen for smitte med svinepest i den åbne park er voldsomt stor.

Mistanke om svinepest på DC-slagteriSvin Onsdag 2. december 2015 · 13:05

"Det er uacceptabelt, at publikum kan gå og køre inde i dyrenes indhegning. Skiltning vil ikke fjerne denne risiko - i de mørke timer, vil skiltene næppe blive bemærket," skriver organisationen.

"Sagen får alle alarmklokker til at ringe, fordi forholdene giver fuld eksponering for alle smitterisici. Vel at mærke i en tid, hvor svinebranchen kæmper for at holde landet smittefrit og fx har etableret store vaskehaller til desinfektion af lastbiler fem steder i Danmark," skriver Jysk Landbrugsrådgivning videre.

Jysk Landbrug har foreslået, at Klelund begrænser sit helt igennem hobbybetonede vildsvinehold til et 500 ha stort område af dyreparken, hvor der ikke passerer offentlig vej igennem.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle