Thise udgiver mere klimavenlig mælkekarton

Om kort tid bliver Thise Mejeris mælk tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion.

Mælken fra Thise vil fra første kvartal i 2020 blive leveret i en ny og mere klimavenlig karton, som er baseret 100 procent på træ. Det skriver Thise i en pressemeddelelse

Mælkekartonen har fået en mere klimakorrekt brun farve, da selve pappet i kartonen på såvel yder- som indersiden er helt ubleget.

Endvidere vil plastmembranen på kartonens yder- og inderside, der sikrer blandt andet holdbarhed, fremover være baseret på træolie, der er udvundet af fyrretræer fra skove i Skandinavien. 

Det er ifølge Thise første gang i Danmark, at et mejeri sender en karton i handlen, hvor al kartonmaterialet inkl. plastmembranen stammer fra træmasse fra skandinaviske skove. 

”Vi er meget glade for, at vi i samarbejde med vores kartonleverandør, Elopak nu vil kunne sende en mælkekarton ud i handlen, som helt og holdent er baseret på fornybar og regionale kilder” siger direktør for Thise Mejeri, Poul Pedersen.

Mælkekartonerne vil indeholde Thise-, Änglamark-, Fakta 365- og Irmamælk.

Hos Coop siger Mathias Hvam, ansvarlig for cirkulær økonomi og emballage i Coop:

"Coop har med vores emballagestrategi forpligtet os til, at omstille vores emballager til bæredygtige løsninger. Thises nye kartoner er et vigtigt og stort skridt på denne rejse. Vi bruger rigtig mange mælkekartoner i Danmark. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi ser ind i hvordan de kan gøres mere miljøvenlige, og det er Thise nu lykkedes med".

Faktaboks

  • Teknologien er baseret på fyrtræolie af skandinavisk oprindelse til fremstilling af kartonens plastmembran vil blive overført på Thises eksisterende karton allerede her i januar måned.
  • Den helt nye karton vil være ude i detailhandlen i første kvartal af 2020, og i løbet af første halvdel af 2020 vil hovedparten af al økologisk Thise-, Änglamark-, Fakta 365- og Irmamælk blive tappet på den nye karton.
  • Den nye karton reducerer 16 procent af CO2 udledningen på Thise kartoner sammenlignet med CO2-udledningen fra de eksisterende Thise kartoner. Reduktionen af CO2 udledningen er på ca. 150.000 kg CO2 om året.
  • Al biomassen til såvel produktion af pap og af plastmembran til den nye kartoner stammer fra FSC certificerede og kontrollerede, skandinaviske skove.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle