Thise udvider salget af plantedrik

Selv om havredrikken stadig kun udgør en lille del af mejeriets indtjening, ser direktør Poul Pedersen et stort potentiale i planterne.

I slutningen af april lancerede Thise også sit bud på en havredrik, og mejeriet meldte sig dermed ind i kampen om kunderne på det voksende marked for plantebaserede fødevarer. Selv om havredrikken ikke har mange måneder på bagen, tør direktøren i Thise, Poul Pedersen, godt melde, at salget er gået godt

»Vi har vældigt mod på mere«, siger direktøren i andelsselskabet, som blev grundlagt i 1988 og i dag omsætter for over en mia. kr. og har 200 ansatte.

Og mere kommer Thise også til at producere, for her i efteråret udvider Thise salget af plantedrikken, så den ikke længere kun er at finde i Irma, men også i andre af Coops butikker, Derfor skal der skrues op for mængderne, melder direktøren:

"Vi har stadig plads til at producere mere mælk, og vi har også plads til at producere mere plantedrik, og det kommer vi til".

Under én procent

Havredrikken bliver produceret på en helt ny produktionslinje, som Thise har indrettet i et hjørne af det gamle osteri. De præcise mængder vil Poul Pedersen ikke oplyse, men fortæller, at af den samlede omsætning udgør salget af plantedrikken stadig kun under én procent, Men selv om der er langt til en omsætning, som overhovedet nærmer sig den fra mejeriets kerneprodukt, den økologiske mælk, ser Poul Pedersen et stort potentiale i de nye grønne produkter.

"Alt starter småt og godt, men jeg forventer, at vi får en passende del af markedet. Vi er heldigvis tålmodige i Thise. Efter at vi lancerede skyr i 2006, tog det fire år, før det blev noget, vi tjente penge på, men jeg skal da lige love for, at det kom", siger direktøren, der foreløbig tror på en fordobling af produktionen, når havredrikken også skal sælges i andre af Coops butikker.

Flere produkter på vej

Havren til plantedrikken står fire af Thises andelshavere for, og de kan måske også komme til at levere andre råvarer i fremtiden. I Thises ’laboratorium’ er man i hvert fald ved at kigge på en bredere serie af friske drikke eller andre fermenterede produkter.

"Vi arbejder i begge dele, men hvornår de kommer, ved vi ikke", siger Poul Pedersen.

Faktaboks

Thise Havredrik

  • Thise lancerede deres havredrik i slutningen af april.
  • Drikken er lavet på havre fra egne andelshavere og er uden e-numre og ikke UHT-behandlet.
  • Koster ca. 19,85 kr. pr. liter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle