Total prisstilstand for største EU-grisenationer

De primære europæiske grisenoteringer fortsætter med at stå stille.

Prisudsvingene er totalt fraværende for de betydende EU-grisenoteringer.

Ifølge en markedsorientering fra Danske Svineproducenter, der bygger på noteringer fra den tyske producentforening ISN, gav indeværende uge ikke udsving i noteringerne, for de fem største EU-grisenationer med aktuelle noteringer.

Dermed fortsætter Spanien i toppen med 17,54 kroner per kilo. Herefter følger Frankrig og Tyskland med noteringer på henholdsvis 16,50 og 15,99 kroner per kilo.

Holland indtager fjerdepladsen med 15,53 kroner per kilo, og Danmark er vanen tro langt efter med en notering på 13,45 kroner per kilo. 

Italien, der har store udfordringer med afrikansk svinepest, har til gengæld tilbagegang fra 19,15 kroner per kilo til 18,65 kroner, men det er noteringen for uge 16, da der endnu ikke er kommet en notering for uge 17.

- Der er ingen prisændringer på det europæiske slagtesvinemarked i denne slagteuge. Den eneste undtagelse er Italien. Markedssituationen i Europa har ikke ændret sig hverken i positiv eller i negativ retning, melder ISN.

Ifølge europæiske eksportører bidrager eksporten af grisekød ud af EU i øjeblikket til en stabil markedssituation, og er meldes om forhåbninger om, at eksporten kan stige yderligere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle