Trods fremgang i resultat for stald-leverandør: "Det danske marked er noget træls"

Inventarfirmaet Dan Egtved havde satset på, at moderniseringsstøtte ville skubbe gang i dansk marked. Men det er ikke sket.

Bruttofortjenesten steg, resultatet blev bedste i fem år og der har også været flere ansatte hos den danske staldinventar-leverandør Dan Egtved i det forgangne år.

Alligevel har direktør og ejer Sten Andersen ikke armene over hovedet. For det vigtige danske marked på kvæginventar halter fortsat efter.

"Vores omsætning totalt blev en lille smule bedre og vores resultat blev også bedre. Det sidste skyldes dog primært, at vi sidste år (i 17/18-regnskabet, red.) havde et tab på en debitor, en svensk forhandler, der trak vores resultat ned, på grund af et tab på knap en million", forklarer han.

Omsætningen oplyses ikke i regnskabet, der i stedet melder om en bruttofortjeneste på 15,9 mio. kr, mod 13,7 året før. Stigningen er dog ikke trukket af det danske marked.

"Det er stadigvæk et noget træls marked i Danmark. Vi havde regnet med, at den moderniseringspulje, der kom i spil i aug 2018, ville afklare nogle ting. Men vi oplever ikke, at det danske marked er blevet bedre overhovedet", siger han og fortæller, at det i stedet er eksportmarkederne til Skandinavien og det nordlige Tyskland, der står bag fremgangen.

Resultatet på bundlinjen endte med at være 2 mio. kr. lige ud, mod 465.000 året før. Det er det bedste resultat for virksomheden i fem år.

Mangel på finansiering

Netop moderniseringsstøtte-ordningen til kvæg sidste år var omdiskuteret, idet den byggede på en digital og forenklet ansøgningsproces, hvor der ikke skulle indhentes tilbud - og heller ikke indsendes dokumentation i form af for eksempel miljøgodkendelse.

En udvikling som Sten Andersen og andre branchefolk både glædede sig over og var forbeholden for.

Men hvor man tidligere klart har kunnet mærke, når tilsagnene fra styrelsen er blevet udmeldt, er der intet sket i år. Hverken i det forgangne regnskabsår, eller i det nuværende.

"Vi forventede, at når landmændene havde søgt og fik en afklaring, at de så ville begynde at bygge. Enten fordi de havde fået penge og kunne bygge - eller at de byggede, selv om de ikke havde fået penge. Men det er ikke sket. Vi har i hvert fald ikke kunnet mærke det", konstaterer han.

"Så indtil videre er det nogenlunde det samme som i 18/19. Der sker lidt mere på tilbudssiden, men det er ikke meget. Jeg tror, at det er svært for dem at få bankerne med", mener han.

Dan Egtved A/S tæller 32 medarbejdere.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle