Tyske slagtesvin rykker igen og giver kæmpe stigning

Noteringen for tyske slagtesvin er løftet med 52 øre

Sidste uges lovende prisstigning på 30 øre til de tyske slagtesvin bliver nu overgået med længder.

Ifølge Danske Svineproducenter er noteringen i dag steget med syv eurocent svarende til 52 øre. Dermed rammer noteringen for tyske slagtesvin igen 1,85 euro pr. kg svarende til 13,78 kr., som også var niveauet tidligere på sommeren.

Tilbagevendte tyskere fra ferie, mindre udbud af slagteklare grise og et svinefattige Kina er en del af forklaringen på den markante noteringsstigning.

»Optimismen på det tyske slagtesvinemarked stiger igen. Efter hedebølgen i de seneste uger stiger udbuddet af slagteklare grise, men ligger fortsat under det typiske niveau på denne årstid. På den anden side forventer man, at slagteriernes efterspørgsel får nye prispositive impulser i den nærmeste fremtid: For det første kommer de tyske turister efterhånden tilbage fra sommerferie, når ferietiden slutter i de enkelte tyske delstater. Det burde føre til stigende priser på det tyske hjemmemarked. For det andet forsætter prisopsvinget i Kina endelig. Tyske markedsinteressenter forventer, at den kinesiske efterspørgsel vil eksplodere, og at grisepriserne således vil stige markant i de kommende måneder«, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedskommentar.

Han forholder sig også til det seneste udvikling i handelskrigen mellem USA og Kina.

»Set fra et europæisk synspunkt er det heller ikke skadeligt, at den kinesiske regering i mandags beordrede de statsejede kinesiske virksomheder til ikke længere at importere landbrugsprodukter fra USA. Det vil sikkert forstærke prisstigningen på det kinesiske marked i fremtiden. Imidlertid øger det amerikanske udbud, som nu ikke kan afsættes i Kina, prispresset på de andre asiatiske markeder, når amerikanerne skal finde nye afsætningsmuligheder«, siger Markus Fiebelkorn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle