Ulveentusiaster: Tegn på ulvehvalpe i Nordjylland

Spor og ulvehyl er tegn på hvalpe.

Formentlig er der nu ulvehvalpe i den nordjyske natur. Det oplyser Paw Rasmussen fra Ulvetracking.dk, der er en sammenslutning af ulveentusiaster, som har fulgt ulvens genindvandring siden den første ulv i moderne tid blev først set og siden fundet død nær Nors Sø i Thy i 2012.

Det skriver Nordjyske.

"Vi har for nyligt fundet en spor-række, hvor der er så stor størrelsesforskel mellem poteaftrykkene, at vi mener, at der formentlig er tale om en hvalp, der løber ved siden af en voksen ulv, fortæller Paw Rasmussen til Nordjyske.

De to rækker spor, som stammer fra indersiden af sandede klitter i området, viser, at der er gået to dyr sammen.

Det ene dyr har poter, hvor sporerne er 12-13 centimeter lange, mens poteaftrykkene fra det andet dyr kun er halvt så store.

Man kan ikke med sikkerhed adskille enkeltstående poteaftryk fra ulve fra hunde, men når der en hel sporrække, vil man typisk se, at hundespor svinger fra side, da hunde typisk lunter afsted, mens de undersøger naturen omkring dem.

Ulves normale adfærd er at løbe, og derfor har ulvespor normalt form som en række poteaftryk i en lang lige række.

Aftrykkene fra den formodede ulvehvalp og den voksne ulv kan følges over en længere strækning, hvor sporrækken er helt lige.

Derudover er der ikke fundet menneskefodspor i nærheden, hvilket man gør ved de fleste poteaftryk fra hunde, da de er afsat, mens ejeren er ude og lufte sin hund.

"Derudover har vi i samme område optaget ulvehylen, hvor vi har fået en international ekspert til at analysere deres hyl, og her er konklusionen, at der sandsynligvis er tale om ulvehvalpe," fortsætter Paw Rasmussen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilket område af Nordjylland, der er tale om, udover at der er tale om et et område, hvor der tidligere har fundet DNA-sikre beviser på både han- og hunulve.

"Der er derfor en hel række indikationer, som tyder på, at der i år er ulvehvalpe i den nordjyske natur," siger Paw Rasmussen til Nordjyske.

Det vil i givet fald være de første ulvehvalpe i den fri natur i Danmark siden den sidste ulv fra den oprindelige danske ulvebestand blev skudt i 1813.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle