Ung landmand tester drone inden australsk eventyr

Sebastian Busborg skal høste tre måneder i Australien.

På Hulvadgaard ved Brørup er Sebastian Busborg ansat som elev, og 10. august udnyttede han dét til at teste sit nyeste indkøb. 

- Jeg har lige fået en drone fordi jeg skal til Australien. Og så ville jeg lige prøveflyve den, fortæller Sebastian Busborg. 

Det blev bedriftens høst af 100 hektar økologisk rug, som skulle skydes fra skyen, og resultatet kan ses i ovenstående video. 

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Vi høstede med 20 procent vand. Mest for at passe på faldtallet, så er det nemmere selv at styre tørringen, for at sikre vi kan sælge til brød, fortæller Sebastian Busborg. 

Hulvadgaard ejes af Jens Peter Eriksen og driver 577 økologiske hektar med ti forskellige afgrøder herunder også spelthvede. Og så havde bedriften noget kløver, som måtte lade livet da det var for beskidt. 

- Og når kornpriserne er så høje, så kan vi ligeså godt satse på noget vårbyg, konstaterer Sebastian Busborg. 

Han fortæller, at det, noget overraskende, er første forsøg med at filme og lave video, som er blevet indsendt til Skyd Høsten. Men det hastede med at få dronen testet, for allerede i slut september skal Sebastian Busborg tre måneder til Australien og høste med sin bedste kammerat.

- Vi skal ned og køre noget sneglevogn. Jeg har også filmet at min kammerat skal samle 6000 baller, fortæller Sebastian Busborg, der altså glæder sig til et australsk eventyr - forhåbenligt med god dronedokumentation.

Med de indsendte fotos deltager Sebastian Busborg i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Hestebønner.

Emneord

video , Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle