De senere års tilfælde af alvorlige husdyrsygdomme er en anledning til at minde om, at hvis vi ikke hver især og i flok er på stikkerne, risikerer vi at sætte både sundhed, dyrevelfærd og årtiers branding af danske fødevarer over styr. (obs. teksten er skrevet t før fund af ASF i Sverige).
Af Charlotte Vilstrup Castle, veterinærdirektør Fødevarestyrelsen
Fugleinfluenza er blevet en hyppig, men uønsket gæst i den danske natur, og ulykkeligvis også i danske fjerkræbesætninger. Siden 2020 har vi i Fødevarestyrelsen måtte aflive smittede gæs, høns, ænder og kalkuner, i hundredetusindevis, fordi de var ramt af den uhyre smitsomme H5N1-variant, som de senere år har plaget det meste af kloden. I Finland spredte fugleinfluenzavirus sig over sommeren fra fugle til pelsdyr på...
Vil du læse videre?
Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.