Vice-kandidater enige i store linjer - valget handler om personen

De to viceformandskandidater er mere uenige om formen end om holdninger og mål.

Det er personen, det handler om ved valget af 1. viceformand til Landbrugs & Fødevarer. Sådan lød det fra flere deltagere i valgmødet valgmøde for de to kandidater til valget som 1.viceformand i L&F Torben Povlsen og Thor G. Kofoed på Skibelund Krat torsdag aften. 

Politisk var uenighederne heller ikke store. 

- Jeg lægger vægt på det er en, der samler landbruget og sektoren, lød det fra Henrik Terp, Sanderumgård, der var kommet fra Fyn

Jens Peder Aggesen bakkede op:

- Det er personen, det drejer sig om, og at det er et godt samarbejde mellem formand og næstformand, sagde han.

Torben Povlsen: Vi skal skabe partnerskaber for at få indflydelse

Landbrug & Fødevarer skal virkelig hænge i for at få indflydelse i de kommende år. Blandt andet skal man ud og skabe partnerskaber. Sådan lød det fra Torben Povlsen.

Han nævnte, hvordan han som formand for L&F Centrovice har skabt partnerskaber inden for en lang række områder, med kommuner, landbruget, rådgivningsvirksomheder med mere på Fyn. Han har også været dybt inde i at organisere rådgivningsselskaber Velas, som mange andre har øje for. 

- Partnerskaberne er vigtige, så vi har værktøjer at arbejde med. Vi skal have fat i de enorme ressourcer til grøn omstilling, der er afsat, sagde han. 

Han mener, at landbruget står foran enormt store udfordringer og at man skal ud og snakke med alle borgmestre uanset deres politiske ophav. 

Thor Kofoed: Strategi er vigtigere end at råbe op

Der var ikke den store uenighed at spore fra Thor G. Kofoed, ser indledte med at sige:

- Jeg er enig i det hele, derfor har vi lavet L&F 2.0.

Thor G. Kofoed understregede også, at det ikke altid er så synligt, hvad man laver som viceformand. At man måske kan nå længere ved ikke at fare ud og sige det ene og det andet hele tiden. 

- Viceformanden er formandens højre hånd og stand ind. En der får arbejdsopgaver og forhandler ting hjem, men som ikke nødvendigvis råber højt om, hvad vedkommende har lavet. Det er organisationens fortjeneste. Styrke er, at vi er i sync. 

Han advarede mod, at man hele tiden råber op – det er vigtigere at forfølge strategien 

- Det værste, der kan ske er, at to går ud og siger noget forskelligt, sagde han. 

Samtidig pegede han på at der skal lægges strategi, for at opnå resultater. 

- Det er det, vi gjorde de 25 år jeg var i frøbranchen, sagde han.

Samtidig pegede han på at L&F lavede en 27 punkts plan som var skabelonen for, hvordan fødevareminister Rasmus Prehn byggede landbrugsaftalen op. 

Mødet var arrangeret af Sydvestjysk Lbf., Jysk Landbrug, SLF, Vejle-Fredericia Lbf., LandboSyd, LHN, Kolding Herreds Lbf.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle