VikingDanmark og SPF-Danmark køber Kolding Eksport Center

Det er et ønske om at styrke den samlede værdikæde, der nu får VikingDanmark og SPF-Danmark til at gå sammen om at købe Kolding Eksport Center.

VikingDanmark og det Danish Crown-ejende SPF-Danmark går sammen om at købe Kolding Eksport Center.

Netop den geografiske placering er en af de helt centrale årsager til, at VikingDanmark og SPF har valgt at købe Kolding Eksport Center.

- I SPF har vi igennem mange år brugt Kolding Eksport Center som samlestald for eksporter af dyr, fordi det geografisk ligger utroligt godt placeret. Da ejerkredsen ønskede at sælge, var det naturligt at indlede en nærmere drøftelse, siger Jens Kongensholm, der er administrerende direktør for SPF-Danmark, i en pressemeddelelse.

Det skabte grundlag for en dialog med VikingDanmark om et delt ejerskab, idet VikingDanmark, tilsvarende SPF på smågrise, er den største aktør på Kolding Eksport Center på kreatursiden.

Oplagt valg

Kolding Eksport Center har velegnede faciliteter til eksport af både grise og kreaturer. Derfor var det også oplagt for VikingDanmark at købe halvdelen af Kolding Eksport Center, da muligheden bød sig. 

- Når det kommer til eksport af dyr, så har vi fuldstændig samme værdier som vores kollegaer hos SPF. Vi ønsker, at eksporten af avlsdyr og anden levekvæg kan ske på den bedst mulige måde fra gode faciliteter, udtaler Hans Peter Bay, administrerende direktør i VikingDanmark, i meddelelsen.

- Samtidig så vi muligheden for at etablere et helt nyt samarbejde i værdikæden mellem to store landmandsejede aktører, hvor vi ikke bare kan optimere værdikæden omkring eksport af levedyr, lyder det. 

Stærke rødder i landbruget

De tidligere ejere Fyns Stifts Kreaturhandlerforening og K.E.M Invest er også meget tilfredse med, at det bliver VikingDanmark og SPF-Danmark, der skal drive Kolding Eksport Center videre.

- Det er virksomheder med stærke rødder i dansk landbrug, og de har et oprigtigt ønske om at udvikle og drive virksomheden videre med udgangspunkt i den virksomhed, vi har bygget op over årtier, siger Hans Christian Hesseldal, formand i Kolding Eksport Center.

Kolding Eksport Center blev etableret i år 2000 i forbindelse med udflytningen af det daværende levedyrsmarked på havnen i Kolding. Ejerne af levedyrsmarkedet i Kolding og ejerne af kvægmarkedet i Odense besluttede i fællesskab at etablere Kolding Eksport Center. 

Kolding Eksport Center har 4 medarbejdere, og overtagelsen er sket med virkning fra den 1. september 2022.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle