Forskere om kulegravning: Det kan rydde misforståelserne af vejen

Det statslige forskningsinstitut, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) reagerer nu på kulegravning.

Det statslige forskningsinstitut, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) reagerer nu på Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsens udmelding om kulegravning af grundvandsovervågningen. De hæfter sig ved, at ministeren vil rydde misforståelser af vejen.

"Vi hæfter os ved, at ministeren understreger, at han ikke har nogen grund til at tro, at overvågningen eller indberetningen skulle være hverken misvisende eller forkert, men iværksætter undersøgelsen på baggrund af den seneste tids beskyldninger, da han finder det afgørende, at der ikke skal kunne drages tvivl om, hvorvidt opgørelserne er retvisende. Jeg er overbevist om at det faglige grundlag for grundvandsovervågningen (GRUMO) er i orden, og vi forventer, at undersøgelsen kan rydde misforståelserne af vejen," siger Flemming Larsen, adm. direktør for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, og tilføjer:

"Vi er som forskningsinstitution vant til at blive evalueret, og i 2015 blev kvaliteten af GEUS’ forskning inden for vandressourcer evalueret af et internationalt panel, som vurderede, at vores forskning på området er af høj kvalitet. Panelet fremhævede blandt andet vores evne til at anvende institutionens nationale hydrologiske model, som et værktøj til at integrere og arbejde på tværs af forskningsemner som grundvandsovervågning, grundvandskortlægning, vandkredsløb, vandkvalitet, vand- og miljøteknologi og forvaltning af vandressourcen.”
 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle