De første analyser fra VSP viser, at dansk korn indeholder omkring en procenpoint mere protein i år sammenlignet med 2015-høsten.
For vinterbyg er alle de planlagte 16 prøver færdiganalyseret.
Resultatet viser, at indholdet af protein er steget fra 8,4 i 2015 til 9,4 procent i 2016. Samtidig er indholdet af FEsv faldet fra 100,6 til 99,7 pr. 100 kg.
For hvede er proteinindholdet steget fra 8,6 til 9,6 procent, mens indholdet af foderenheder (FEsv) er faldet fra 115,0 til 114,5 pr. 100 kg.
Vårbyg viser samme udvikling med en stigning i proteinindholdet fra 8,3 til 9,6 procent. For rug er stigningen fra 7,3 til 7,9.
Der er endnu ikke analyseret tilstrækkeligt mange prøver af havre og triticale til at VSP offentliggør værdier, men det vil ske inden for den nærmeste tid.
Kommentarer