Britisk detailkæde bandlyser udenlandsk bacon

Den medlemsejede kæde Co-op fravælger dansk og andet importeret bacon.

Fra nytår sælger den britiske detailkæde Co-op kun fersk, britisk bacon i kædens butikker.

"Vi har lige udvidet vores opbakning til de britiske landmænd ved at skifte alt vores ferske bacon og lammekød til 100 procent britisk," annoncerede Co-op sidste måned.

Co-op er en medlemsejet detailkæde, som ligesom danske Coop har en ambition om at sikre høje standarder i fødevarehandlen.

Storbritannien er et stort marked for dansk svinekød, men hos Danish Crown tager pressechef Jens Hansen udmeldingen med ro.

Co-op er blandt Danish Crowns kunder, via Tulip i England, der er den største spiller på slagtning af grise i England. Danish Crown er altså i stand til at fastholde Co-op som kunde.
 
"Den vej rundt er dette godt nyt for Danish Crowns engelske slagterier. Samtidig er det vigtigt at forstå, at Co-op er en mindre spiller i den engelske detailhandel," siger Jens Hansen til Landbrugsavisen.dk.

At netop Co-op beslutter at satse på britisk bacon kommer ikke som en overraskelse for Danish Crown.
 
"Det er et strategisk valg fra deres side at vælge importeret kød fra og satse på det engelske. Vi er glade for, at det er en fast samarbejdspartner, der gør det, så det rammer ikke os negativt, nok snarere tværtimod," siger han.

Briterne vil fortsat have brug for dansk bacon ved siden af deres æg og bønner til morgenmaden, siger Jens Hansen.
 
"Det er sådan i England, at når det kommer til skinker og bacon, så har de et behov for at importere over 40 procent af det britiske forbrug, fordi de ikke har tilstrækkelig egenproduktion. Vi har gennem mange år set en tendens til, at nogle forbrugere foretrækker britisk kød. Det er ikke noget, hvor vi ser et voldsomt skred. Vi er meget trygge ved, at Storbritannien også i mange år frem har behov for svinekød på minimum det nuværende niveau."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle