DCs rival i Sydjylland vokser - og har plads til mere

SB Pork vokser - og har kapacitet til flere slagtninger.

Sidste år øgede SB Pork slagtetallene i Brørup med ni pct. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Slagteriet, som er ejet af det tyske, privatejede slagteri Tönnies, som for nyligt opkøbte Tican, fortsætter dermed væksten. Forrige år voksede slagtetallet med 7,5 procent til cirka 1,6 mio. slagtede slagtesvin og søer.

SB Pork er dog tilsyneladende ikke nået op på fuld kapacitet. Myndighederne har godkendt slagteriet til at slagte 1,9 mio. svin om året. Den godkendelse fik SB Pork sidste år.

I 2015 var det samlede antal slagtninger 1,8 mio. svin. Der er altså plads til yderligere vækst på slagteriet i Sydjylland.

Mejeripriser stiger for sjette gang i trækKvæg 6. december · 15:27

Markus Eicher, pressechef ved Tönnies, skriver i et emailsvar til Landbrugsavisen.dk, at slagteriet forventer at øge antallet af slagtninger på "moderat basis".

"Det vil ske takkeet være nye partnere i Danmark, der sælger svin til os, samt eksisterende partnere, der øger leveringerne. Og det vil selvfølgelig ske sammen med integrationen af Tican," skriver Markus Eicher.

Netto var salgsindtægten på 1,9 mia. danske kroner, næsten konstant sammenlignet med det foregående år, oplyser SB Pork.

Det fulde årsregnskab er endnu ikke offentliggjort.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert