Rabobank forventer, at EU eksporten af svinekød til Kina vil falde fra 1,8 mio. ton i 2016 til 1,6 mio. ton i 2017.
Som årsag til faldet i eksporten angives lavere priser for svinekød i Kina, samtidig med at europæisk svinekød er blevet relativt dyrt i 2017.
"Europæiske slagterier, der eksporterer til Kina oplevede et boom i eksporten i 2016, men udsigterne for 2017 og fremadrettet er mindre rosenrødt som følge af stigende indenlandsk produktion i Kina og øget konkurrence fra andre steder i verden. Spørgsmålet er nu, hvad europæiske slagterier vil gøre for at bevare de gode tider i Kina. Markedet er blevet mere konkurrencepræget, men det behøver ikke betyde, at den europæiske industri er magtesløse til at handle", udtaler Justin Sherrard, der er global strateg i Rabobank, ifølge Markedsnyt for Svinekød, som udgives af L&F.
Justin Sherrard råder europæisk svinekødindustri til fortsat at opgradere partnerskaber med kinesiske virksomheder og om nødvendigt dele investeringer i produkt innovation og marketing med kineserne.
En anden løsning kunne være at investere direkte i den kinesiske kødindustri for at sikre kontrol og ejerskab over produkter/mærker.
Kommentarer