Tican: Vi skal ikke smadre markedet for økologiske svin

Tican slagter i disse uger de første økologisk svin. Produktionen skal kun øges langsomt for at forhindre, at markedet falder sammen.

De første leverancer af økologiske svin rammer snart Tican-slagteriet i Thisted. Dermed tager det vestjyske slagteri hul på en ny epoke, men forløbet med økologiske svin skal gerne være langvarigt.

Derfor går Tican også langsomt frem med mængderne af økologisk svin.

»Markedet for økologiske svin er volatilt. Der blev slagtet cirka 130.000 økologiske svin sidste år, og hvis vi går for aggressivt frem, så er der en risiko for, at markedet tipper. Vi skal ikke overfylde markedet, for ellers ødelægger vi det,« sagde afdelingsdirektør i Tican, Henrik Bækstrøm.

Han oplyste, at ambitionen er at gå fra et par hundrede svin op til 600-800 ugentlige slagtninger af økologiske svin. Et mål, der forvente at blive nået i 2017.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle