Selvom høsten knap nok er i hus i hele landet, er Seges klar med første bud på proteinindholdet i foderkorn.
For vinterbygs vedkommende viser analyserne, at indholdet ligger på samme niveau som sidste år, nemlig 9,6 procent protein.
Indholdet af de øvrige stoffer som fedt, aske, calcium og fosfor varierer kun meget lidt sammenlignet med 2016-høsten.
Det kan være problematisk alene at læne sig op ad et landsgennemsnit, da de geografiske variationer kan være ret store.
Andre kornarter
Af de øvrige kornarter (vårbyg, hvede, rug, triticale og havre) er der kun foreløbige analyser klar for vårbyg, hvede og rug.
Analyserne peger samlet i retning af et lavere indhold af protein sammenliget med 2016 for disse kornarter.
Vårbyg ligger således på 9,2 procent protein mod 9,7 sidste år. Det samme tal for hvede er 9,7 mod 9,9 procent i 2016, og for rug ligger proteinindholdet i år på 7,7 mod 8,1 procent sidste år.
Seges offentliggør løbende flere og mere præcise tal for det gennemsnitlige indhold på landsplan.
Relaterede artikler
Kommentarer