Økologer jubler over frikendelse: Nu kan alle trygt spise økologiske æg

Det har virket at fjerne fiskemel fra foderet til økologiske høns: Fødevarestyrelsen har efter nye test frikendt økologiske æg for skadeligt indhold af PFAS. Økologisk Landsforening opfordrer forbrugerne til at vælge økologiske æg igen.

En ny analyse fra Fødevarestyrelsen viser, at det har virket at fjerne kilden til PFAS i økologiske æg: Økologiske æg indeholder ikke længere forhøjede niveauer af PFAS og de tidligere advarsler mod at begrænse yngre børns indtag af æg er ophævet.

Frikendelsen af de økologiske æg vækker glæde i Økologisk Landsforening, som opfordrer forbrugerne til at vælge økologiske æg igen.

- Det er hjerteblod for økologien at producere rene fødevarer. Derfor er de analyser, Fødevarestyrelsen har lagt frem, en stor sejr for os, siger Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening,

.Hun mener samtidig, det viser, at det var en rigtig beslutning, da Økologisk Landsforening straks da katastrofen indtraf i januar fik samlet branchen og sikret et stop for brugen af fiskemel som foder.

- Det skete samme dag, som kom frem, at netop fiskemel var skyld i fund af PFAS i økologiske æggeblommer. Det er den handlekraft, der nu lønner sig og sikrer, at vi fortsat står med et kvalitetsprodukt, som vi er stolte af at anbefale til alle danskere, siger Louise Køster.


Har mere plads

Louise Køster håber, at udmeldingen fra Fødevarestyrelsen vil få forbrugerne til at tage de økologiske æg til sig igen.

Hun minder i den forbindelse bl. a. om, at økologisk høns har mere plads i stalden.

- Du køber dem mulighed for at komme udenfor. 

Økologisk Landsforening glæder sig over, at sagen om PFAS i økologiske æg har fået myndighederne til at lave flere screeninger for PFAS i fødevarer. ØL  støtter desuden forslaget om et nationalt forbud mod PFAS i forbrugerprodukter, der blev førstebehandlet i Folketinget i sidste uge.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle