Landbrugsmæglerne: Disse købere af landbrug mødte vi på Agromek

Landbrugsmæglerne deltog på Agromek sidste uge i Herning.

De melder om mange besøgende  - også mange som viste interesse for køb af landbrug.

Overordnet deler de køberne op i tre grupper:

  • Unge landmænd, mænd som kvinder, som gerne vil etableres
  • Etablerede landmænd som gerne vil udvide deres bedrift
  • Investorer – både danske og udenlandske – som ønsker at placere kapital i dansk landbrug

Unge der vil etableres
Der kom rigtig mange unge mennesker, som gerne vil igang som selvstændige. Der er blandt de unge nogle frustrationer over de krav, der stilles til egenkapitalen, når  de går i banken for at få finansieret købet af et landbrug. Det er ikke usædvanligt, at der kræves en egenkapital på 25 % af købesummen, hvilket meget få kan honorere. Derfor vil de være nødt til at tænke alternativt, hvilket vi havde mange gode snakke med dem om.  De er klar til at gå i samarbejde med etablerede landmænd, lave delovertagelser på forskellig vis eller hvad der nu kan lade sig gøre. Derimod var der ikke stor interesse for at skaffe finansiering via pensionskasserne.

De etablerede landmænd
Vi fik også noteret mange interesserede købere blandt de etablerede landmænd. Deres interesse er selvsagt geografisk begrænset til måske 10-15 km fra deres nuværende bedrift. Der var også flere lollandske landmænd på besøg som seriøst overvejer, at sælge deres nuværende bedrift på Lolland for at købe landbrug i en anden landsdel, hvor priserne er noget lavere, end de er på ”sydhavsøerne”.

Investorer
Der var også en del besøgende på vores stand, som tilkendegav at de enten var investorer eller repræsenterede investorer, som gerne vil købe landbrugsjord i Danmark – det var her både danske og udenlandske investorer. Vi  fik udvidet vores kontaktnet til investorer på Agromek – et kontaktnet, som vi nu skal til at dyrke lidt mere for at checke boniteten i henvendelserne. Landbrugsmæglerne  fik på Agromek også en anerkendelse for vores initiativ på det tyske marked med vores nye hjemmeside dänischelandwirtschaft.de
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle