20.000 må undvære and til jul – leverandør kan ikke levere

Fugleinfluenza har hærget andebestanden, derfor bliver juleanden byttet ud med kalkun. Sådan lyder det fra Det Danske Madhus.

Madleverandøren Det Danske Madhus har ikke kunnet få fat i den mængde ænder, de skal bruge til deres kunder. Derfor bliver anden nu skiftet ud med kalkun.

Det skriver TV2 Østjylland

Det Danske Madhus forklarer udmeldingen med, at andebestanden har været ramt af fugleinfluenza, og det får nu konsekvenser for de traditionsrige måltider som mortensaften og juleaften. 

- Vi er utrolig skuffede og skrækkeligt kede af det, for vi vil jo rigtig gerne levere det gode stykke and, som vi normalt er garant for, siger Søren Vilmand, CEO hos Det Danske Madhus til TV2 Østjylland.

Til gengæld vil de gøre alt for at lave en lækker kalkun og saftig flæskesteg med kartofler, chips, brun sovs og rødvin til, forsikrer direktøren. 

Det Danske Madhus leverer mad til 20.000 borgere – både på plejehjem og private – og det er alle, der må se langt efter anden. 

Et af de steder, der har Det Danske Madhus som leverandør, er Bjørnshøj Plejehjem i Trige uden for Aarhus, og fredag blev maden leveret med den kedelig note om, at anden ville blive byttet ud med en appelsinmarineret kalkun. 

En nyhed, der langt fra vækker begejstring hos plejehjemmets forstander, Julie Rye. 

Hun ser det som en af plejehjemmets fineste opgaver at opretholde de traditioner, som de ældre borgere har været vant til hjemmefra. Heriblandt at få and til jul.

- Nu skal de have kalkun, og det tror jeg ikke, de kan forstå. Vi kan prøve at forklare det, men de vil blive skuffede, siger hun til TV2 Østjylland. 

På plejehjemmet bor 24 beboere, og 22 af dem havde sat næsen op efter et godt stykke andebryst den 24. december. Et andebryst, som plejehjemmet ikke har givet helt op på at få fingrene i. 

- Det kan jo principielt være de ældres sidste jul, så vi vil gøre, hvad vi kan for at få fat i en and.

Derfor står Julie Rye og resten af plejehjemmets personale nu overfor en beslutning om, hvorvidt de må ’nøjes’ med kalkun, eller om de skal søge ny madleverandør, der rent faktisk kan skaffe en and. 

- Isoleret set kan man måske tænke: Herregud, om det kommer fra det ene eller det andet fjerkræ, men det er virkelig noget, der kan bringe sindene i kog.

Plejehjemmet vil nu tage kontakt til Madhuset og høre, om de kan finde ud af en løsning, hvis ikke vil de gå en anden vej.
 

/mebo

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle