Anima dømt for injurier mod minkavler

Anima og direktør Joh Vinding skal betale 50.000 kr. i erstatning til minkavlernes næstformand, John Papsø.

Minkavlernes næstformand, John Papsø, vandt tirsdag en injuriesag i landsretten. Dyreværnsorganisationen Anima og dens daglige leder, Joh Vinding, er dømt til at betale 50.000 kr. i godtgørelse til John Papsø samt 30.000 kr. til offentliggørelse af dommen. Derudover skal Anima og Joh Vinding betale godt 80.000 kr. i sagsomkostninger.

John Papsø lagde sag an mod Anima, fordi de omtalte billeder fremstod, som om det var hans dyr der stod som »grusom dyremishandling« i tv-avisen.

Anima havde også sendt billeder til en række modedesignere som bevis på, at bestyrelsen i Kopenhagen Fur stod bag »grusom dyremishandling.«

Injurier

Ifølge landsdommer Michael Lerche vandt John Papsø sagen, fordi de ikke kunne føre bevis for, at der var sket grusom dyremishandling, idet der kunne have været tale om manipulation.

»Det er ok at kalde det grusom dyremishandling, hvis det er rigtigt, men hvis man ikke kan føre bevis for det, er det injurier,« siger han.

Anonyme billeder

Anima og Joh Vinding er stærkt utilfredse med dommen.

»Det er et ekstremt indgreb i vores frihed. Vi vandt sagen i byretten, og nu vil vi søge om at få den i højesteret,« siger han.

Joh Vinding mener ikke, at han har udtalt sig specifikt om John Papsø.

»Jeg har kommenteret billeder, som blev vist i tv-avisen, der viser dårlig behandling af dyr,« siger han.

»Dem fik de af os, og vi havde dem fra svenske veterinærstuderende.«

»Nej, de sendte det bare til os, de var anonyme,« siger han.

DR vil tænke sig om

Hos DR-nyheder, der viderebragte injurierne, ser man med interesse på sagen.

»Det er en interessant dom, men vi tager den til efterretning,« siger Ulrik Haagerup, direktør i DR-Nyheder.

Han mener, det viser, at man som medie skal tænke sig om en ekstra gang, når man viderebringer anonyme optagelser, som man ikke har mulighed for at kontrollere.

»Det skal man gøre med forsigtighed,« understreger han.

Samtidig peger han på, at indslaget handlede om meget andet end disse optagelser og viste, at der var brodne kar i minkbranchen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle