AC Farming: De første gårde og dyr er solgt

To store klumper af ejendomme med bygninger, svin og jord er sat til salg. Mindre ejendomme er allerede solgt.

Salget af ejendomme og dyr i konkursboet efter AC Farming A/S er i fuld gang.

Siden AC Farming gik konkurs for knap tre måneder siden, har tre kuratorer været i gang med at skabe overblik og rede trådene ud i den meget omfattende virksomhed, der omfattede produktion på 18 ejendomme.

Ved konkursen havde AC Farming 8.300 søer og producerede 250.000 smågrise og 20.000 slagtesvin. Desuden drev selskabet 2.200 hektar jord.

To gårde solgt

De første gårde, der er solgt, er et landbrug i Brande og et i Gesten. Desuden er en avlsbesætning blevet solgt.

De to solgte landbrug er Østergård på Risbjergvej i Brande og Avlscenter Gesten på Gestenvej i Gesten. Køberen af de to ejendomme er Esben Juhl Kristensen fra Gamst.

Esben Juhl Kristensen er far til Jonas Juhl Kristensen, der var en af AC Farmings fire ejere, da selskabet gik konkurs.

Det har ikke været muligt at træffe Esben Juhl Kristensen for en kommentar, og Jonas Juhl Kristensen ønsker ikke at kommentere handlen, eller hvad planerne er med de to ejendomme. Ifølge CHR-registeret er der søer og produktion af smågrise på Avlscenter Gesten og produktion af slagtesvin på Østergård.

Duroc-svin solgt

De dyr, konkursboet har solgt, er godt 100 Duroc avlssøer og -orner, som AC Farming købte af Astrup gods 1. juni i år, kort før konkursen i september.

Køberen er indtil videre ikke navngivet, men kilder i branchen oplyser til LandbrugsAvisen, at Duroc-besætningen er solgt til to avlere, der er knyttet til Danish Pig Genetics.

To store klumper til salg

I de seneste uger er to store klumper af AC Farmings man-ge ejendomme sat til salg hos mæglerne Agriteam og Nybolig.

Holmgård og Tranholm i Klovborg er til salg hos Agriteam. Ejendommene omfatter landbrug på syv adresser. Prisen er 61 mio. kr. Nybolig har Trummersgård, Nørre Lide og Toldgården i Christiansfeld til salg. Ejendommene dækker over landbrug på fem adresser. Prisen er sat til 60 mio. kr.

Ifølge Jan Bruun Jørgensen, Andersen Partners, der er en af konkursboets tre kuratorer, sælges ejendommene ved Christiansfeld samlet, da de hænger naturligt sammen.

»Vi oplever, at der er en god interesse for at købe ejendommene ved Christiansfeld, og jeg tror ikke, at det er et problem, at ejendommene sælges samlet«, siger Jan Bruun Jørgensen.

Skyldte Gråkjær seks mio.

AC Farming A/S gik konkurs i september, fordi tørken tog toppen af høsten og smågriseprisen sank til under 300 kr. Samtidig trak et byggeri af en moderne løbeafdeling og renovering af gamle stalde til i alt 1.100 søer i Riis ved Give store veksler på selskabets økonomi.

Blandt andet havde AC farming ubetalte regninger for 6.125.000 kr. til byggefirmaet Gråkjær. Det resulterede i, at ejerne selv begærede selskabet konkurs.

Selskabet var ejet af tidligere svinekonsulent Jan Rodenberg, landmændene Carsten Lund Thomsen og Jonas Juhl samt investoren Jan Daugaard Pedersen. De ejede hver 25 procent af selskabets aktier.

Kort efter konkursen af AC Farming A/S blev fem datterselskaber erklæret konkurs. Det sjette datterselskab AC Farming Kollund A/S, blev erklæret under rekonstruktion. I sidste uge måtte kuratorerne dog kaste håndklædet i ringen og erklære selskabet konkurs.

I det seneste årsregnskab var AC Farmings gæld gjort op til 351 mio. kr. Egenkapitalen var på 33 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle